Popularna serija "Biblija" od ove nedjelje ekskluzivno na RTL Televiziji

Popularna serija "Biblija" od ove nedjelje ekskluzivno na RTL Televiziji

Foto: Press

EPSKI mini serijal "Biblija", koji se od ožujka emitira na History Channelu, ove nedjelje od 20 sati kreće s emitiranjem na RTL Televiziji. Već nakon prve epizode, velika popularnost serije i odlični rezultati gledanosti smjestili su "Bibliju" na prvo mjesto najgledanijih i najprodavanijih mini serija svih vremena.

"Biblija" je adaptirala deset biblijskih priča Starog i Novog zavjeta, a njezin producent, Mark Burnett, je poznat po radu na mnogim svjetski poznatim projektima poput "Survivora", "Celebrity Apprentice", "The Voice" i "Shark Tank". Svaka od deset biblijskih priča ispričana je kroz glumu i obradu najsuvremenijom računalnom tehnologijom. Producenti i autori serijala su supružnici Roma Downey i Mark Burnett, oboje dobitnici prestižnih nagrada Emmy i Zlatni globus, a njihova ideja za realizaciju serijala je utjecaj "Biblije" na nove generacije gledatelja.

"Nadamo se kako će serijal pokazati da Biblija nije samo skup nepovezanih priča o kojima se često raspravlja i analizira. Umjesto toga željeli smo pokazati kako se Stari zavjet povezuje s Novim zavjetom, kako je Biblija jedna fantastična priča s mnogo zanimljivih skrivenih poruka, a najvažnija je: 'Bog ljubi svakoga od nas kao da smo jedina osoba na cijelom svijetu ljubavi'", izjavili su supružnici za The Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Producenti su s pripremama serije krenuli u svibnju 2011. godine, dok se snimanje odvijalo u Maroku tijekom 2012. godine. Budžet za seriju bio je nešto više od 22 milijuna dolara. Iako je uloga Isusa dodijeljena poznatom portugalskom glumcu Diogu Morgadu, producenti serijala su za ostale uloge namjerno birali nepoznata lica, kako bi se radnja "Biblije" stavila u prvi plan. Serija je premijerno emitirana 03. ožujka, a privukla je čak 13,1 milijuna gledatelja. Svaki nastavak gledalo je preko 10 milijuna gledatelja u Americi, odnosno čak preko 100 milijuna gledatelja diljem svijeta. Nakon prve emitirane epizode producenti serije tvrde da ih ovaj uspjeh nije posebno iznenadio. Naime, Roma Downey i Mark Burnett svjedočili su mnogim "čudima" koja su se događala za vrijeme snimanja, ali i "božjoj prisutnosti" koju su od samih početaka osjećali na snimanju. Burnett tako ističe da se u jednom trenutku, podno križa na kojem je Isus iz serije trebao biti razapet, pojavila gomila zmija, a spomenuo je i slučaj dječaka koji se niotkuda pojavio noseći iznimno važan Isusov kostim koji je četiri dana bio izgubljen.

Serija "Biblija" najveći je serijski hit 2013. godine, a njezine priče gledatelji mogu pratiti već od ove nedjelje od 20 sati na RTL Televiziji. U nedjelju gledatelji mogu uživati u dvosatnom spektaklu, dok su ostali nastavci u programu od ponedjeljka do četvrtka od 21 sat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara