Popušio 99 tisuća kuna kazne zbog bacanja opušaka

Popušio 99 tisuća kuna kazne zbog bacanja opušaka

Foto:Shutterstock

SINGAPUR je 38-godišnjeg pušača kaznio globom od 99 tisuća kuna zbog toga jer je bacao opuške kroz prozor svoga stana, objavila je Nacionalna agencija za zaštitu okoliša, ustvrdivši da je riječ o najvećoj kazni ikada za takav prekršaj.

Muškarac je kažnjen s 3000 kuna (600 singapurskih dolara) po cigareti za ukupno 33 prekršaja, a za 34. bacanje opuška mora odraditi jedan dan društveno korisnog rada, navodi agencija. Singapurac, koji je uhvaćen zahvaljujući snimkama nadzornih kamera, morat će pet sati čistiti javne površine odjeven u majicu jarke boje na kojoj će pisati "Korektivni rad". Nije objavljeno s kojeg je kata bacao opuške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Singapur, poznat po svojoj čistoći, kažnjava šibanjem čak i manje prekršaje poput bacanja otpadaka ili vandalizma, a uvoz žvakaćih guma zabranjen je kako se ne bi prljali pločnici.

Agencija je objavila da je postavila nadzorne kamere na gotovo 600 lokacija, te da je na temelju njihovih snimaka prošle godine u 206 slučajeva kaznila prekršitelje koji su bacali smeće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara