Posebno krvav posljednji dan utrke s bikovima

Posebno krvav posljednji dan utrke s bikovima

Foto: Epa/Hina

POSLJEDNJEG dana osmodnevne utrke s bikovima u španjolskoj Pamploni, koja se održava u sklopu svetkovine San Fermin, bik je nabo dvojicu muškaraca za kojima je trčao ulicama grada, a nekoliko je trkača ozlijeđeno, službeno je objavljeno u ponedjeljak.

Jedan tjedan u srpnju stotine ljudi odjevenih u bijelo i s crvenim maramama sudjeluju u trčanju pred bikom uskim ulicama ovog španjolskoga grada. To je trčanje postalo turistička atrakcija koja privlači tisuće.

>> Četvero ozlijeđenih prvog dana utrke

>> Utrka s bikovima - učinkovit način da završite u bolnici

Nekolicina muškaraca već je ove godine nabodena na rogove, a ponedjeljak, osmi i posljednji dan pamplonske svetkovine, bio je posebno krvav: jedan od šest bikova odvojio se od skupine i napao trkače, dvojicu na rogovima podignuo u zrak i razderao im noge.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi su sudionici pokušali skrenuti bikovu pozornost i na kraju su uspjeli.

Trčanje s bikovima obično traje tri do pet minuta, bikovi zatim sudjeluju u večernjoj borbi s bikovima, a onda ih ubiju.

Osim dvojice nabodenih, u ponedjeljak je ozlijeđeno još petero trkača.

U nedjelju su još devetorica muškaraca bila u bolnici, zbog prošlotjednih ozljeda, objavile su bolničke vlasti regije Navarre. Jedan od njih je i Amerikanac Bill Hillmann, suautor knjige "Fiesta: Kako preživjeti pamplonske bikove". On se u trku spotaknuo i pao, a bik mu je probo bedro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara