Poslušajte pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu

Poslušajte pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu

Foto: Press

DANAS je na HRT-u predstavljena pjesma "Mižerja" novonastale "super klape" koja će nas predstaviti na ovogodišnjem Eurosongu.

"Mižerja" je djelo autora Gorana Topalovca, a članove klape koja će predstavljati Hrvatsku odabrao je producent klapskog pjevanja Mojmir Čačija koji je ujedno zaslužan i za ime grupe - Klapa s mora.

Podsjetimo, članovi klape su tenori Marko Škugor iz klape Kampanel i Ante Galić iz klape Sinj, baritoni Nikša Antica iz klape Kampanel i Leon Bataljaku iz klape Crikvenica te basovi Ivica Vlaić iz klape Sebenico i Bojan Kavedžija iz klape Grdelin.

Pjesma je miksana u jednom talijanskom studiju gdje su dosad albume masterirale talijanske zvijezde kao što su Eros Ramazzotti, Laura Pausini i Andrea Bocceli.

HRT se ove godine odlučio za klapski izričaj za svoj nastup na Eurosongu jer se radi o tradicionalnoj domaćoj glazbi, a koju je i UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine u Europi, kazao je Aleksandar Kostadinov,  šef hrvatske delegacije na Eurosongu najavljujući izvedbu pjesme.

Članove klape odabralo je povjerenstvo u sastavu Velimir Đuretić, tadašnji v.d. urednik Zabavnog programa HRT-a, Nikša Bratoš, glazbeni producent i Mojmir Čačija, producent klapskog pjevanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada nam predstoji puno probi i priprema kako bi izvedba bila što bolja, jer predstavljamo našu zemlju što je velika odgovornost i utoliko sve mora biti besprijekorno. Uskoro počinje i snimanje spota a pred nama su i brojne promotivne aktivnosti po susjednim zemljama, a prvi veliki nastup imat ćemo večeras u humanitarnoj emisiji 'Uz nas niste sami'.", najavio je Leon Bataljaku.Članovi „Klape s mora“ složni su kako je pred njima tijekom narednih nekoliko mjeseci  veliki zadatak.

"Zadnjih godina Hrvatska nije ostvarila zapaženije uspjehe na Eurosongu, no nadamo se kako će već sljedeće godine u logu Eurosonga u kojemu je sada švedska, biti hrvatska zastava", najavili su.

Iako prije formiranja klape nisu zajedno djelovali, momci se odlično slažu.

"Na prvu smo osjetili da smo odličan tim a ovo je jedna jako lijepa pjesma,  moderna i prilagođena nastupu na koji idemo a sama melodija lako ulazi u uho", rekli su.

Klapa već sutra kreće u Sinj gdje će u prostorijama Viteškog alkarskog društva preuzeti i po prvi puta predstaviti odjeću u kojoj  će nastupiti na Eurosongu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara