"Potential Prostitutes": Stranica na kojoj možete prijaviti potencijalne prostitutke koje smatrate prijetnjom

Screenshot: potentialprostitutes.com

MEĐU šarolikom lepezom raznih neobičnih internetskih stranica, ponekad se nađu neke koje svojim postojanjem jednostavno ostavljaju bez teksta. A to bi se u svakom slučaju moglo reći i za stranicu "Potential Prostitutes" koja dopušta korisnicima da pohrane podatke poput imena, prezimena, fotografije i lokacije potencijalne prostitutke.

Ta se informacija nakon toga objavljuje na stranici i to naravno, bez da o tomu dotična žena išta zna. No, ako netko od korisnika pokuša maknuti njenu sliku i podatke, od njega je zatraženo da za to plati 99,95 dolara.Kako ističu na stranici, ona zapravo "funkcionira na zalaganju motiviranih i zabrinutih članova lokalne zajednice koji su u nekom trenutku na ovaj ili onaj način došli u kontakt s potencijalnom prostitutkom i smatraju je prijetnjom". Tim bi se načinom, tvrde, "ostali potencijalni prijestupnici mogli spriječiti u svojem daljnjem kriminalnom djelovanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito, cijela ova priča ima itekako suludi prizvuk, a mnogi društveni kritičari i ostali stručnjaci već je sad oštro osuđuju naglašavajući kako njena poanta nije "spasiti svijet od seksualnih prijestupnika" već samo iznuditi novac od onih koji su pogrešno optuženi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara