Poznati građani glasaju protiv "klerofašističkog referenduma koji nam se nameće"

Poznati građani glasaju protiv "klerofašističkog referenduma koji nam se nameće"

Screenshot: YouTube

DO REFERENDUMA o kojem rasprave već dulje vrijeme ne jenjavaju ostalo je još svega desetak dana.

Uvrede, prijetnje i psovke nisu rijetkost ovih dana na svim društvenim mrežama, a građane se uvjerava i nagovara na glasanje za ili protiv u referendumu koji će odrediti hoće li brak kao životna zajednica muškarca i žene ući u Ustav RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz kampanje "Glasaj protiv" snimili su video u kojem se poznate hrvatske ličnosti izjašnjavaju zašto će glasati protiv.

Redatelj Vinko Brešan jasno je dao do znanja što misli. "Onaj tko misli da je ovo referendum za ili protiv istospolnih zajednica taj ili griješi ili je jako naivan. Ovo je referendum kojim zapravo odlučujemo o pravima svih nas, pravima da nam bilo kakve udruge ili inicijative ne mogu zavirivati u krevet, ne mogu ulaziti u stanove, određivati kako ćemo živjeti i ne mogu nam određivati kako ćemo odgajati našu djecu. Zato je jako bitno glasati protiv jer ako oni pobijede, ugurat će nas u grob iz kojeg se nećemo izvući jako dugo vremena", pojasnio je svoj stav, a s njim se složila i Barbara Nola koja je naglasila da svi ljudi zaslužuju pravo na ljubav i sreću te da im ta prava nitko ne bi smio oduzeti.

Mile Kekin je bio malo oštrijeg izričaja: "Smatram da se tih 47 milijuna moglo puno pametnije uložiti. Pozivam sve ljude koji su zdravi, pametni i ne mrze nikoga da izađu na referendum i glasaju protiv tog, usudio bih se reći, klerofašističkog referenduma koji nam se nameće.

Danijela Trbović i Ankica Lepej također su dale podršku kampanji "Glasaj protiv" te svojim argumentima branile ljudsko pravo na izbor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara