"Poznati hrvatski antirojalist": Uhićen jer je princa Charlesa htio zatrpati gnojivom

Foto: AFP

POLICIJA na Novom Zelandu uspjela je spriječiti "poznatog antirojalista", Hrvata Sama Bracanova, u njegovu naumu da princa Charlesa zatrpa hrpom gnojiva, prenosi Croatia Week.

Ali, ovaj 74-godišnji Hrvat koji živi na Novom Zelandu, na sudu u Aucklandu odbio je priznati krivnju nakon što je uhićen zbog nauma da izvrši napad, stoji u priči koja se ovih dana proširila domaćim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, novinarima je objasnio da je konjski izmet pomiješao s vodom kako bi on postao više "kašast" te ga naumio baciti na britanskog prijestolonasljednika za vrijeme njegovog službenog posjeta Novom Zelandu u studenom: "Bio bih to napravio", objasnio je i dodao zašto ga toliko smetaju osobe "plave krvi": "On se za poziciju nije kvalificirao svojim mozgom, već svojim tijelom, a ono što tijelo proizvodi odlazi u zahod i zato sam ga time želio i pogoditi".

Bracanov je uhićen prije nego što su pripadnici kraljevske obitelji stigli u zemlju te potom pušten uz jamčevinu, ali i uz zabranu pristupa na bliže od 500 metara bilo kome od njih za vrijeme njihova boravka na Novom Zelandu.

Ovaj je "prijestupnik" dobro poznat novozelandskoj policiji: 1994. je godine pokušao princa Charlesa našpricati osvježivačem zraka kako bi s njega maknuo "kraljevski smrad", a 1988. godine konjski je izmet već bacio na španjolskog kralja Juana Carlosa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara