Prava pomama za Iron Maidenovim pivom "Trooper"

Foto: Iron Maiden

PIVO legendarnog metal benda Iron Maiden, nazvano po jednoj od njihovih najpoznatijih pjesama - "Trooper", dosad se prodalo u više od 3,5 milijuna primjeraka u bocama od pola litre, pokazuje istraživanje časopisa vezanog uz pivsku industriju "The Publican's Morning Advertiser".

Pivo koje se proizvodi u engleskoj pivovari Robinsons, lansirano je u svibnju prošle godine, a već je u lipnju dosegnulo milijun prodanih boca bez da je proizvođač uložio i jednu lipu u marketing, piše portal "Blabbermouth".

S obzirom na petpostotni pad prodaje piva u Velikoj Britaniji prošle godine, svjetska potražnja za "Trooperom" je istodobno zapanjila i oduševila njegovog proizvođača.

"Posebnost i autentičnost nam je veoma bitna. Ako pogledate tržište piva općenito, ono može biti prilično homogeno. Iako, stvari se mijenjaju. "Trooper" je mnogo više od samog okusa, ono ima vlastiti jedinstveni karakter i osobnost koji privlače fanove da ga kupe, a sve je to poduprto čitavom marketinškom strategijom koja koristi oruđa poput društvenih medija kako bi podigla interes oko brenda", rekao je direktor marketinga pivovare "Robinsons" David Bremner objašnjavajući uspjeh prodaje tog piva.

"Trooper", dodao je, ne privlači samo fanove Iron Maidena, privlači i novu grupu kupaca koji će možda po prvi puta probati okus tradicionalnog britanskog piva.

"Još uz to, umjesto da se služimo trikovima, podižemo ugled naše pivovare, ali možda i svih tradicionalnih britanskih pivovari", smatra Bremner.

Pivovara "Robinsons" je, pak, odbila suradnju s bendom Motorhead u proizvodnji njihovog autentičnog piva, objašnjavajući da je to zbog toga što bend jednostavno ne pristaje u imidž pivovare.

Pjevač Iron Maidena Bruce Dickinson prošle je godine u jednom intervjuu otkrio kako ne pije standardne lagere.

"Da žedan uđem u pub koji nema pravog piva, radije bih naručio sok", rekao je.

Istaknuo je da "Trooper" nisu predstavili kao pivo metal benda već kao pivo koje proizvodi pivovara "Robinsons", a koju su oni razvili u suradnji s tom pivovarom.

"U njoj je prošlo već šest generacija pivara, njihovo pivo je cijenjeno, a ono što sigurno ne žele je da im gomila rock zvijezda naruši ugled", dodao je. 

Dickinson je priznao da je također veliki obožavatelj belgijskih piva te da posebno voli trapističke pive.

"Njihove pive su jedinstvene, baš kao i naše britanske prave pive. Mrzim blage pive, ne podnosim "Budweiser". Postoji nešto zbog čega instinktivno ne volim Budweiser i ne želim ga piti u svlačionici kada smo na turneji", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara