Pravi "mali Beethoven": Čudo od djeteta virtuoz za klavirom u dobi od pet godina

Screenshot: YouTube

UNATOČ tomu što se na internetu često pojavljuju snimke iznimno talentirane djece, neka od njih uistinu se izdvajaju od ostalih.

Među njima je i petogodišnji Jacob Velasquez s Floride koji već na klaviru svira Beethovenova i Mozartova djela te može novu sonatu "savladati" u jednom poslijepodnevu. I iako klavir svira tek nešto više od godine dana, već osvaja nagrade te je primljen i u Nacionalno udruženje glazbenika.

A sve je počelo prije godinu dana kad je Jacobova mama Tina u kuhinji čula da iz dnevnog boravka dopire glazbe, prvo misleći da klavir svira dječakov otac Willie: "Ali Willie je bio na poslu, a ja sam čula pjesmu koju je Willie svirao večer prije. Ušla sam u prostoriju i nisam mogla vjerovati da je to Jacob", ispričala je za Local 10.

Nedugo nakon što je naučio čitati note Jacob je u roku od tri tjedna naučio Beethovenovu sonatu, a fotografsko mu pamćenje omogućuje da jednom pogleda notni zapis pred sobom i već zna odsvirati skladbu napamet. Njemu treba jedan dan za ono što drugima trebaju mjeseci, tvrdi njegov učitelj klavira.

Za primanje u Nacionalno udruženje glazbenika Jacob je trebao naučiti 10 skladbi napamet: "Bio je nevjerojatan i ponovo premašio sva očekivanja", ispričao je njegov otac.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara