Predstavljamo finaliste "The Voicea": Tko je vaš favorit?

Predstavljamo finaliste "The Voicea": Tko je vaš favorit?

Foto: HRT

PRED nama je veliko finale prve sezone showa "The Voice - Najljepši glas Hrvatske". Četvero finalista, po jedan iz tima svakog mentora, posljednji će put zapjevati za titulu najljepšeg glasa Hrvatske ove subote. To su Marin Jurić Čivro iz tima Ivana Dečaka, Mateo Resman iz tima Indire Levak, Jure Brkljača iz tima Tonyja Cetinskog i Nina Kraljić iz tima Jacquesa Houdeka.

Odluka o pobjedniku showa u potpunosti ovisi o gledateljima, odnosno njihovim telefonskim pozivima. Osim glasanjem, gledatelji će u emisiji sudjelovati svojim komentarima i fotografijama na svim društvenim mrežama. U posljednjoj emisiji mentori nemaju pravo glasa o pobjedniku.

Nakon audicija na slijepo i dvoboja jedan na jedan, četvero natjecatelja koji su stigli do same završnice publiku su osvojili nastupima uživo. Finalistima je ostao još jedan dan za pripremu nastupa kojim će završiti svoje sudjelovanje u showu i uvjeriti publiku da su baš oni ti koji su zaslužili pobjedu.

Veliko finale showa "The Voice" na rasporedu je u subotu, 25. travnja na Prvom programu HTV-a i 2. programu Hrvatskog radija od 20 sati.

Marin Jurić Čivro

Dolazi iz Virovitice i ima 20 godina. U slobodno vrijeme igra videoigrice i bavi se glazbom, a osim što pjeva, svira i bubnjeve. U osnovnoj školi bio je član cover banda Irritus, a poslije blues banda Ohio iz Virovitice. Sada pjeva u zagrebačkom metal bendu SITS s kojim je snimio EP "Lost Memories". U ovaj show je ušao kako bi pokazao svoje pjevačke mogućnosti, a za mentora je izabrao Ivana Dečaka. Veliki glazbeni uzor mu je Jeff Buckley.

Kao njegov nastup koji je najviše osvojio publiku spominje se onaj sa slijepe audicije, kada su se mentori i publika prvi put susreli s njegovim glasom. Marin je tada zapjevao "Ain't No Sunshine", a njegovu interpretaciju te pjesme dosad je pogledalo malo manje od pola milijuna ljudi.

Mateo Resman

Finalist iz Indirinog tima je 21-godišnjak koji živi u Gerovu, a u Rijeci studira rani i predškolski odgoj. Pjevanjem se bavi od osnovne škole, a u srednjoj školi počinje polaziti sate pjevanja. Pjeva u bendu Striptones, s kojim je snimio demo album na engleskom jeziku. Već sedam godina nastupa s raznim bendovima, a u tome mu je potpora majka, koja ga je vozila na gaže. Najveći uzor mu je Myles Kennedy iz benda Alter Bridge, kao i James LaBrie i Jacques Houdek.

Mateo je publiku osvojio i svojom povezanošću s obitelji, koja je dolazila s njim na nastupe u Zagreb, dok je djed ostajao sam u obiteljskoj kući uz televizor. Uglavnom je pjevao pjesme stranih izvođača, no svaki put kad bi zapjevao domaći hit, oborio je publiku s nogu. 

Jure Brkljača

Ovaj 20-godišnji Zadranin, potječe iz glazbeničke obitelji od koje je naslijedio ljubav i interes prema glazbi. Kad se ne bavi glazbom, trenira krav magu, izraelsku borilačku vještinu. Jure se prijavio na The Voice jer ovo natjecanje smatra najboljim načinom da ostvari glazbeni san, a njegov je mentor bio Tony Cetinski. Pjevački uzori su mu Oliver Dragojević i Toše Proeski.

Jure je za razliku od prethodnog kandidata uglavnom pjevao pjesme domaćih autora, a nastup koji je dosad pogledalo najviše ljudi i koji se najviše hvali onaj je s audicije, kad je oduševio i Jacquesa.

Nina Kraljić

Jedina dama u finalu je 22-godišnjakinja iz Lipovljana, koja studira kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Finalistica iz Jacquesovog tima dvije godine je studirala na Muzičkoj akademiji, no nije se našla u toj vrsti glazbenog izraza. Pjevanjem se bavi odmalena, kada je nastupila i na Turbo Limach Showu. Okušala se u raznim glazbenim projektima, uključujući mjuzikl Footloose, a bavi se i sinkronizacijom animiranih filmova za koje pjeva i songove. 

Nina je publiku bacila u delirij svojom izvedbom pjesme Jadranke Stojaković "Što te nema" uz pratnju gitare. Snimka tog nastupa dijelila se na društvenim mrežama, a na YouTubeu u samo nekoliko dana prikupila je više 200.000 tisuća pregleda. Dosad ju je pogledalo gotovo pola milijuna ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara