Predstavljanje filma o najpoznatijem turopoljskom zetu

Foto: Wikipedia

PRIČA o najpoznatijem turopoljskom zetu Augustu Šenoi i njegovoj dragoj Slavici nakon književnog dobila je i svoje filmsko izdanje.

"Ideja je došla kada je ravnateljica Knjižnice Grada Velike Gorice Katja Matković Mikulčić izdala knjigu 'Obitelj Šenoa i Turopolje'. U toj knjizi su brojna ljubavna pisma između Slavice i Šenoe, ali i neki citati Šenoe gdje nas on upozorava kako i na koji način je moguć suživot među nama, među ljudima, da se ponašamo odgovorno i da na neki način, gradimo jedno kvalitetnije društvo", rekao je Vladimir Štarkelj, predsjednik KUD-a Mičevec..

U centru svega ipak je ljubav između Slavice i Šenoe, a sve je snimljeno na lokacijama u Turopolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Kuriji Modrić Bedeković, u Starom Gradu Lukavcu, u parku, u Crkvi navještenja. Mislimo da će taj film pridonijeti popularizacije samog Turopolja i Velike Gorice, a i ljudi koji su tu svojevremeno djelovali".

Riječ je o kratkometražnom igrano- dokumentarnom filmu, a ovo je tek jedan u nizu filmova u sklopu projekta Plemeniti puti.

"S ciljem da putem društvenih mreža i televizije malo promoviramo i neke osobe, ali i ljepote i opće tradicijske vrijednosti Turopolja. Prvo smo počeli s jednim filmom koji se naziva 'Turopoljska razglednica' gdje smo snimili naše plesove i tradicijsku glazbu, zatim je bio drugi film 'Turopoljska podgutnica' za koju vjerujemo da je i preteča današnje kravate. Treći film je bio 'Dolazak humanijeg i odgovornijeg čovjeka' koji smo posvetili ekologiji", kaže Štarkelj.

A ovaj četvrti o Slavici i Šenoi možete pogledati večeras u Muzeju Turopolja s početkom u 20 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara