Preminuo Ray Bradbury, autor "Fahrenheita 451"

Preminuo Ray Bradbury, autor "Fahrenheita 451"

Foto: Screenshot

AUTOR kultnog romana "Fahrenheit 451", Ray Bradbury preminuo je u noći s utorka na srijedu u dobi od 91 godine. Vijest o njegovoj smrti za američke medije potvrdila je kći Alexandra, ali nije iznijela nikakve detalje, piše Washington Post.

Iako je prije nekoliko godina doživio moždani udar te je završio u invalidskim kolicima, spisatelja ništa nije moglo spriječiti da nastavi raditi na svojim autorskim djelima koje je stvarao s puno mašte i kreativnosti. Bradbury je gotovo do same smrti nastavio raditi na novelama, kazališnim komadima, scenarijima, kao i na svojoj poeziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakog dana pisao je u podrumu svog doma u Los Angelesu, a tek ponekad bi napuštao imanje kako bi posjetio obližnju knjižnicu ili knjižaru.

"Ja sam uvijek bio hibridni autor. Totalno sam zaljubljen u filmove, totalno sam zaljubljen u kazalište i potpuno sam lud za knjižnicama", izjavio je jednom prilikom Bradbury. Pisao je znanstvenu fantastiku, fantaziju i horore. Od brojnih djela najpamtljiviji je ostao po uratku "Fahrenheit 451", a većina njegovih tekstova kasnije su pretvoreni u televizijske serije ili filmove.

Novela "Fahrenheit 451" opisuje budućnost američkog društva koja živi na iskrivljenim idealima, gdje su knjige izopćene i gdje su površna zadovoljstva postala primarna društvena dobra. "To je knjiga koja se temelji na stvarnim činjenicama i mojoj mržnji prema ljudima koji spaljuju knjige", izjavio je Ray AP-u 2002. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara