Preminuo redatelj i scenarist filma "Still Alice"

Preminuo redatelj i scenarist filma "Still Alice"

Screenshot: YouTube

RICHARD GLATZER, jedan od autora i redatelj drame "Still Alice", koji je bolovao od ALS-a, preminuo je u Los Angelesu u 63. godini.

Glatzeru je ALS, poznat i kao Lou Gehrigova bolest dijagnosticiran 2011. godine, a sa suprugom Washom Westmorelandom počeo je raditi na drami u ranoj fazi svoje bolesti. Tijekom snimanja, koje je trajalo 23 dana, s ostalima je komunicirao putem aplikacije na iPad-u, koju je koristio jednim prstom. U vrijeme promotivne turneje, komunicirati je mogao samo tipkajući po uređaju nožnim palcem.

Zvijezda filma Julianne Moore osvojila je Oscara za ulogu žene koja boluje od Alzheimerove bolesti, a njeno preuzimanje nagrade Glatzer je gledao iz bolnice, u kojoj je završio dva dana prije dodjele zbog respiratornih smetnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rich je bio moja srodna duša, moj suradnik, moj najbolji prijatelj i moj život", stoji u izjavi koju je Westmoreland poslao medijima.

Dodao je da utjehu pronalazi u činjenici da je njegov suprug doživio trenutak u kojem je javnost vidjela "Still Alice".

"Richard je bio jedinstven lik, imao je svoje stavove, bio je duhovit, brižan, društven, velikodušan i jako pametan. Istinski umjetnik i briljantan čovjek. Cijenim svaki dan kratkih 20 godina, koliko smo bili zajedno. Ne mogu vjerovati da ga nema, ali u mom srcu i srcima onih koji su ga voljeli će uvijek biti živ", dodao je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara