Preminuo tinejdžer koji je dobročinstvom i pozitivom dirnuo svijet

Foto: Facebook

TEŠKO bolesni tinejdžer Stephen Sutton, čija je priča krajem travnja obišla svijet, preminuo je u snu ove srijede ujutro, javila je njegova majka preko Facebooka.

Ovaj 19-godišnjak iz Staffordshirea dirnuo je svijet svojom dobrotom: želja mu je bila skupiti novac za dobrotvornu organizaciju Teenage Cancer Trust, što mu je prije smrti i uspjelo, zahvaljujući objavama na društvenim mrežama preko kojih je potaknuo ljude da pomognu drugima. Iako mu je cilj bio sakupiti milijun funti, uspio je priskrbiti za njih više od tri milijuna funti nakon što su se u akciju uključili mediji i slavne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon skupljenih milijun funti na stranici na Facebooku napisao je: "Šteta što kraj mora doći tako naglo. Postoji toliko ljudi kojima se nisam uspio propisno zahvaliti ili se oprostiti od njih. Ispričavam se zbog toga. Nisam uspio vidjeti toliko uzbudljivih projekata. Nadam se da će se neki od njih nastaviti. Informacije na ovoj stranici ubuduće će ažurirati netko iz moje obitelji. Nadam se da ću imati energije napisati još nekoliko postova. Nastavit ću se boriti koliko god mogu i što god se dogodi sljedeće želim da znate da sam mentalno u dobrom stanju i pomirio sam se sa situacijom. To je sve od mene. Život je bio dobar. Jako dobar. Hvala mojoj mami i ostatku moje obitelji na svemu. Hvala mojim prijateljima što su bili tako sjajni. Hvala medicinskom timu na njihovom trudu koji su konstantno ulagali u moje liječenje. I hvala svima drugima što ste dijelili sa mnom ovo predivno putovanje. Sve vas volim".

Stephenu je s 15 godina dijagnosticiran rak debelog crijeva, a u prosincu 2012. saznao je da za njegovo stanje više nema lijeka te da je tumor neoperabilan.

Nakon što mu se prošli tjedan stanje malo popravilo te je čak nakratko pušten iz bolnice, u ponedjeljak je bio prisiljen vratiti se. Bolest je na kraju pobijedila ovog četvrtka, a njegova je majka na Facebooku napisala: "Srce mi puca od ponosa, ali se i slama od boli za mojim hrabrim, nesebičnim, inspirativnim sinom koji je preminuo mirno u snu u ranim satima jutros, u srijedu 14. svibnja. Stalna potpora i izljevi ljubavi za Stephana pomoći će nam jako puno u ovo teško vrijeme, na isti način na koji su pomogli Stephenu na njegovu putovanju. Svi znamo da neće biti zaboravljen, njegov duh nastavlja živjeti u svemu što je postigao i podijelio s mnogima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara