Priča koja je oduševila svijet: Prolaznik na neobičan način pomogao beskućniku koji je volio čitati

Priča koja je oduševila svijet: Prolaznik na neobičan način pomogao beskućniku koji je volio čitati

Foto: Reddit

JEDAN beskućnik u Las Vegasu, po imenu Paul, jako voli čitati, no, imao je samo jednu istrošenu knjigu koju je već dugo vremena stalno čitao iznova.
 
Sve dok ga nije primijetio jedan slučajni prolaznik, poslovni čovjek iz San Diega koji je bio na putu. Čovjek je primijetio da Paul stalno čita istu staru knjigu te mu je odlučio pomoći.
 
"Svaki dan u rukama je držao jednu te istu, istrošenu, knjigu. Jednoga dana sam mu prišao i pitao ga voli li čitati. On je rekao da voli, ali da ima samo tu jednu knjigu koju već neko vrijeme čita iznova", rekao je prolaznik koji je želio ostati anoniman, prenosi Huffington Post.
 
Prolaznik je potom odlučio pomoći beskućniku, te mu je poklonio svoj Kindle, i pokazao mu kako se koristi, a kada je idućih nekoliko dana prolazio kraj mjesta gdje Paul inače obitava, uočio je da stalno koristi uređaj. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Stoga je fotografirao Paula i objavio fotku na Redditu, koja je u roku od nekoliko dana postala hit, a on je dodao:
 
"Dobar je osjećaj nekome pomoći. Čudno je spoznati da se netko toliko veseli nečemu što sam ja uzeo 'zdravo za gotovo'. Nadam se da će moja priča inspirirati druge da naprave dobro kad god to mogu".
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara