Priča o Bezubom Roosteru, psu koji je donio sreću svojoj novoj obitelji

Priča o Bezubom Roosteru, psu koji je donio sreću svojoj novoj obitelji

Foto: Imgur

JEDAN korisnik Imgura podijelio je s čitateljima svoju dirljivu priču.

Opisao je kako mu je, nenadano, u život ušao jedan pas i donio mu puno ljubavi i sreće koja mu je tada itekako bila potrebna.

"Prije nešto više od godinu dana, moja žena i ja izgubili smo dvoje djece zbog dva spontana pobačaja. U tom trenutku našeg braka već smo proživjeli toliko toga i gubitak tih potencijalnih života bio je rupa bez dna. Rupa za koju se činilo da ju nikada nećemo ispuniti. Nekoliko mjeseci kasnije radio sam u tvornici drvenih podova. Imao sam čitavo krilo tvornice za sebe. Jedan dan farbao sam neko pokućstvo za vikendicu svog šefa na Floridi kada sam dignuo pogled i na drugoj strani hangara vidio malenog psa. Odmah sam poželio ostaviti radno mjesto i zgrabiti ga kako bih ga podragao, ali morao sam nastaviti s poslom. Njemu se to nije svidjelo. Došao je do mene i pogledao me svojim velikim očima. Pomazio sam ga i odmah primijetio da je imao buhe i da nije bio u najboljem fizičkom stanju.

Tijekom svog ručka dao sam mu malo piletine jer je izgledao tako mršavo da sam mogao osjetiti njegove kosti. Počeo sam slati njegove slike svojoj ženi, planirao kako ću moliti da ga dovedem doma. Nisam trebao jer me žena preduhitrila. Mislio sam da ću ga morati tjerati od vrata čitav dan dok ga ne budem mogao odvesti kući. Maleni je zaspao na podu i ostao na tom mjestu čitav dan. Doveo sam ga doma i oprao hrpe buha s njegovog tijela. Moja žena i kći osušile su ga i počešljale njegovo krzno. Izgledao je puno bolje, ali još uvijek nije dobro izgledao. Bili smo sretni što je preživio tu prvu noć. Nakon te noći nazvali smo ga Rooster Cogburn, po liku Johna Waynea u filmu "True Grit". To nam se činilo prikladno, zbog njegove mogućnosti da se kreće unatoč svemu. Kada smo ga odveli veterinaru, cijela klinika odmah se zaljubila u njega. Veterinar je teško ustanovio kojoj pasmini pripada zbog njegove veličine. Zaključili su da se radi o šetlandskom ovčaru, između osam i 12 godina, teškom 3.3 kilograma.

Impresivna lista njegovih bolesti uključivala je:

1. Zakržljao rast zbog pothranjenosti
2. Mrene i jedna smanjena zjenica zbog povrede tupim predmetom u glavu
3. Čirevi u želucu koji su izazivali povraćanje
4. Četiri oronazalne fistule u ustima izazvane truljenjem zuba
5. Potpuna gluhoća

Nakon operacije fistula, striktnog liječničkog režima, mjeseci razmaženosti i obitelji koja ga je voljela jednako kao i svoje dvoje djece, Bezubi Rooster Cogburn bio je poletan stariji gospodin u rangu Iana McKellena i Christophera Plummera.

Tekst se nastavlja ispod oglasaVolio je žvakati moje čizme, dominirati mojim stopalima ili udarati moje pete ako sam pokušao izaći iz kuće. Također je proizvodio vrlo osoran zvuk kada je bio frustriran. Volio je da ga njegova mama hrani žlicom, grčki jogurt bio je njegova omiljena poslastica.Ugnijezdio bi se pod naše vratove kada nam je želio reći koliko nas voli. Najviše od svega volio je spavati. Imao je malo gnijezdo (crvenu dekicu) i ljubavnicu (smeđu dekicu).Bezubom Roosteru Cogburnu dano je između tri mjeseca i jedne godine života. Uspio je preživjeti godinu dana prije nego je postao previše bolestan.

2. lipnja 2014. godine gledao sam najboljeg prijatelja, najdivnijeg ljubimca i junačkog borca kako tone u svoj zasluženi posljednji san dok smo njegova mama i ja držali njegove šape.

Nikada nisam mislio da ću voljeti ljubimca toliko koliko sam volio njega, toliko koliko smo ga svi mi voljeli. Svi koji su ga upoznali odmah su ga zavoljeli. Njegovi veterinari, naši prijatelji... Bio je jedinstven. Nadamo se da smo mu dali dovoljno dobrih uspomena koje su izbrisale one loše, one koje su došle prije nas.

Bezubi Rooster Cogburn, volimo te i uvijek ćemo te voljeti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara