Prijatelji životinja o Hrvatici lovkinji: Zbog njene poremećenosti stradavaju nevini

Prijatelji životinja o Hrvatici lovkinji: Zbog njene poremećenosti stradavaju nevini

Foto: Facebook

FACEBOOK profil kanadske Hrvatice Jacine Jadreško, kojeg je posvetila svom hobiju - ubijanju nevinih životinja, zgranuo je ljubitelje životinja. Jacine tvrdi da se neće ispričavati zbog toga što je lovkinja, a u svom hobiju ne vidi ništa okrutno, pa sa sobom u lov vodi i devetogodišnjeg sina. Hvali se da je dosad poubijala više od stotinu životinja, među kojima su lavovi, medvjedi, zebre, antilope i bivoli.

Prijatelji životinja u njenom hobiju, za razliku od nje, vide mnogo toga lošeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakvi slučajevi skreću pozornost na okrutnost lova općenito i na apsurdnost zakona koji si lovci sami pišu. Jasno je da metak jednako boli bez obzira na to je li ispucan iz puške koju drži žena ili muškarac", istaknuli su za Index.

 Dodaju da je uživanje u tuđoj patnji i oduzimanju života živim bićima, neovisno o spolu lovca, uvijek primitivan i jadan čin.

"Šteta je jedino što zbog te poremećenosti stradavaju nevini i nepotrebno se povećava administrativni posao oko donošenja novih propisa koji reguliraju načine iživljavanja lovaca te se sramoti cjelokupna ljudska zajednica", zaključuju iz udruge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara