Proslavila 115. rođendan i muka joj je od novinara koji od toga rade senzaciju

Proslavila 115. rođendan i muka joj je od novinara koji od toga rade senzaciju

Screenshot: YouTube

ZA NAJSTARIJU Amerikanku Jeralean Talley u petak je 115. rođendan bio uobičajen - ujutro posjet liječniku, popodne rođendanska torta.

Prema Georontološkoj istraživačkoj grupi, Jeralean Talley je najstarija osoba u Sjedinjenim Američkim Državama i druga najstarija na svijetu.

Talley, koja živi u predgrađu Detroita - Inksteru, vjeri pripisuje dugovječnost.

"To je Gospodin. Sve je u njegovim rukama", rekla je u intervjuu u jednokatnoj ciglenoj kući koju dijeli sa svojom kćeri Thelmom Holloway (76).

Sada hoda uz pomoć hodalice, ali Talley je u 104. godini kuglala. Nikada nije pušila ni pila alkohol, a jedinu je operaciju imala kada su joj izvađeni krajnici, istaknula je.

"Osjećam se dobro ", kazala je Talley.

Nije ju impresionirala pažnja koju su joj na 115. rođendan iskazali mediji i javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muka mi je od toga", rekla je.

Talley, koja se rodila 23. svibnja 1899., rođendan je provela s kćeri i 14 -mjesečnom pra-praunukom. Njezin fizioterapeut donio joj je rođendansku tortu.

Izblijedele uokvirene crno-bijele slike Martina Luthera Kinga, Johna F. Kennedyja i Roberta Kennedyja vise na zidu kuće. Talley kaže da je demokrat i da je glasovala za predsjednika Baracka Obamu.

Prema Georontološkoj istraživačkoj grupi, jedina osoba na svijetu starija od Talley je Japanka Misao Okawa, koja je u ožujku proslavila 116. rođendan.

Rođendanska proslava za Talley planirana je u nedjelju u baptističkoj crkvi u Inksteru čija je dugogodišnja članica s rezerviranim mjestom u prvom redu.

Talley kaže da je živila uz 'zlatno pravilo': "Odnosi se prema susjedima kao što bi želio da se oni odnose prema tebi", rekla je. "Ja ne kažem ni jednu laž o tebi, nemoj ni ti o meni".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara