Proslavili Teslin rođendan "strujnim brkovima" i koncertom na bušilicama i pilama

Proslavili Teslin rođendan "strujnim brkovima" i koncertom na bušilicama i pilama

Screenshot: YouTube

KOPERNIKOV znanstveni centar iz Poljske pozvao je posjetitelje da u čast rođendana znanstvenika Nikole Tesle stave na lice "strujne" brkove i vikend provedu na Teslinim danima.

"Nije pošteno što se o tako svestranu izumitelju tako malo zna", rekla je glasnogovornica Kopernikova centra znanosti u Varšavi Katarzyna Nowicka i pozvala građane na Tesline dane.

Teslini dani održat će se 12. i 13. srpnja, ulaz je za sve besplatan, a posjetitelji će moći raditi s robotima, gledati laserski show, vidjeti Tesline holograme, prezentacije modernih električnih automobila, a posebna su atrakcija brkovi, najavila je.

Posjetitelji će moći slušati i koncert grupe All Sounds Allowed za bušilice, pile i električne čekiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tesla je imao karakteristične brkove pa je Kopernikov centar njemu u čast osmislio brkove u obliku munje. Šablonu i upute za izradu objavili su na internetu pa ih svatko može prije dolaska izrezati, ali organizator poručuje da nema problema ni dođete li bez njih: na licu mjesta će vam ih izraditi.

Kopernikov centar poziva sve da stave Tesline brkove i slikaju se s njima, te da pokažu da znaju tko je bio Nikola Tesla, da ne misle kako je riječ o proizvođaču automobila ili staroj marki poljskog magnetofona.

Znanstvenik Nikola Tesla rođen je 10. srpnja 1856. u Smiljanu kraj Gospića, a patentirao je više od 120 izuma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara