Provjerite jeste li dobar kandidat za sezonski posao na Antarktici

Provjerite jeste li dobar kandidat za sezonski posao na Antarktici

Foto: UKAHT

AKO STE jedni od onih ljudi koji vole hladnoću ili je jako dobro podnosite, a ni pingvini vam nisu mrski, onda bi ovo mogao biti posao za vas.

Naime,zaklada Antarktička baština traži četiri sezonska radnika koji bi u drvenoj kućici u Port Lockroyju razvrstavali poštu, vodili poštanski ured, muzej i suvenirnicu, i pritom održavali cijeli centar.

Radnici će također tamo i živjeti, a posao bi se obavljao tijekom pet sezonskih mjeseci, od studenoga do ožujka odnosno tijekom Antarktičkog ljeta.

Plaća iznosi oko deset tisuća kuna, a ključno je jako dobro poznavanje engleskog jezika.
Port Lockroy je prirodna luka na sjeverozapadnoj obali otoka Wiencke u arhipelagu Palmer na Britanskom Antarktičkom teritoriju.

Uvjeti života na otoku koji je dug 26 kilometara opisani su kao ekstremni. Najtopliji mjesec je siječanj kada temperature mogu biti nešto iznad nule, dok su ostatak godine ispod ništice.

Antarktičko ljeto nema noći, što znači da ćete se trebati naviknuti na konstantno svjetlo. Također, pingvine ćete stalno viđati. Na otoku ih ima čak 2000, prenosi Express.

Ne trebate imati iskustva za ovaj posao. Traže se svestrane osobe koje su željne učiti. Iskustvo u prodaji i koordinaciji je dobrodošlo.

Kada biste pokušali zamisliti kako posao izgleda iz prve ruke, on bi obuhvaćao sljedeće: nošenje teške kutije preko skliskog kamenja i snijega, dok biste u isto vrijeme preskakali pingvine.

Životopisi i molbe se šalju na engleskom jeziku, na mail jobs@ukaht.org, a njih možete poslati do 27.veljače.

Ukoliko prođete prvi krug, morat ćete otputovati u Cambridge u petom mjesecu i potom ponovno u rujnu zbog edukacije i razgovora za posao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara