Prvi "ovisnik o selfiejima": Pokušao se ubiti jer nije mogao snimiti "savršeni selfie"

Foto: Instagram

BRITANSKI mediji ovih su se dana raspisali o "prvom ovisniku o selfiejima", a riječ je o 19-godišnjem Dannyju Bowmanu koji očito ima problema koji su daleko ozbiljniji od samog snimanja selfieja.

Naime, Bowman se ispisao iz škole, šest mjeseci nije izlazio iz kuće, smršavio 12 kilograma kako bi što bolje izgledao pred kamerom, postao je agresivan prema roditeljima koji ga, pišu mediji, nisu mogli zaustaviti da dnevno provede i po 10 sati pokušavajući snimiti "savršen selfie".

Sve je eskaliralo u trenutku kada je, pokušavajući se riješiti svoje opsesije, predozirao, a život mu je spasila njegova majka.

No, nakon boravka u bolnici gdje su liječnici pokušali izliječiti cijeli niz poremećaja, Dannyjev se život polagano vraća u normalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam snimiti savršeni selfie, ali shvatio sam da to nije moguće. Htio sam umrijeti. Izgubio sam prijatelje, zdravlje, a zamalo i život", rekao je Danny.

Daily Mail na sve dodaje i dozu klasičnog tabloidskog senzacionalizma pa prenosi i izjavu dr. Davida Veala, psihijatra koji je liječio Dannyja, a on tvrdi kako je snimanje selfieja postalo "ozbiljan problem" dok je u slučaju Dannyja riječ o izuzetno ekstremnom slučaju.

Danny, s druge strane, svoju ovisnost poistovjećuje s ovisnošću o drogi, alkoholu i kockanju, a na kraju zaključuje: "Komentari mojih selfieja znali su biti okrutni. Snimao sve više i više fotografija kako bih dobio pozitivne komentare. Raspoloženje mi je počelo ovisiti o komentarima".

Danny danas pokušava pomoći ostalima koji imaju isti problem kao i on. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara