Prvi put u povijesti izveden uspon uz zaleđene slapove Niagare, evo kako je to izgledalo

Prvi put u povijesti izveden uspon uz zaleđene slapove Niagare, evo kako je to izgledalo

Screenshot: YouTube 

SVJETSKI poznati alpinist, Amerikanac s kanadskom adresom, 47-godišnji Will Gadd, i 34-godišnja alpinistica Sarah Hueniken, ostvarili su u utorak, 27. siječnja, povijesni uspjeh kao prvi ljudi koji su se popeli uz zaleđene vodopade rijeke Niagare.
 
Gadd je godinama tražio, i uglavnom "pokoravao", spektakularne destinacije za penjanje diljem svijeta, a onda se odlučio uhvatiti u koštac s avanturom za koju je mislio da je nemoguće ostvariti.
 
"Osjećaš se tako sitno kad se suočiš s vodopadom"
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Obišao sam svijet u potrazi za najizazovnijim usponima, ali Niagarini vodopadi bili su moja životna misija za koju ranije nisam vjerovao da bi mogla biti ostvariva. Suočavanje sa stvarnošću tijekom penjanja bilo je nešto nevjerojatno. Osjećaš se tako sitno kad se suočiš s vodopadom", kaže Gadd.
 
Misija koja mu se činila nemogućom, ostvarena je kada je s Hueniken izveo uspon dug oko 46 metara, uz vodopad jedne od najpoznatijih svjetskih prirodnih, ali i turističkih atrakcija, koju godišnje posjeti oko 20 milijuna ljudi.
 
"Odrasla sam u blizini slapova i kao dijete oduvijek sam sanjala o ovome. U čovjekovoj je prirodi da bude znatiželjan i da prkosi zakonima, pa tako i gravitaciji. Svi koji su to napravili znaju da je to osjećaj koji se ne može opisati", kaže Hueniken, kako prenosi National Geographic.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara