Punih 20 godina nije znao što mu je: Konstantno je pijan, a nikad ne pije alkohol

Foto: Facebook

MATTHEW HOGG ima vrlo rijedak sindrom "auto-pivovare" zbog kojeg mora pomno paziti što jede i pije kako bi ostao trijezan.

Naime, u njegovom tankom crijevu kvasac suviše nabubri te sve što Matthew pojede pretvara u čisti etanol koji se zatim apsorbira izravno u njegov krvožilni sustav.

Punih 20 godina liječnici nisu znali što uzrokuje konstantno pijanstvo i mamurluk gospodina Hogga; dovoljno je da pojede malo riže i uskoro će se osjećati kao da je popio tri boce vina. Njegova je obitelj potrošila čitavu ušteđevinu, oko 50 tisuća funti, ne bi li se otkrilo što uzrokuje Matthewovo stanje, piše Express.

Hogg, 34-godišnjak iz Middlesbrougha, kaže: "Svaki put kad jedem kruh, krumpir ili rižu moje tijelo proizvodi stopostotni alkohol koji zatim putuje mojim žilama".

Tvrdi kako je mnogo puta, još kao dijete, pretrpio pijanstva i mamurluke, a da prethodno nije popio ništa alkoholno. Zbog svog je stanja morao prekinuti studiranje. "Više ne pijem alkohol uopće", rekao je. "Imam svoju privatnu pivovaru u tijelu koje ne može podnijeti dodatni alkohol, a i nema smisla plaćati pića kad mogu proizvesti svoja".

Sada, kad je napokon otkrio zbog čega se njegovo tijelo ponaša tako čudno, Hogg može situaciju držati pod kontrolom pridržavajući se stroge dijete koja isključuje neka od najuobičajenijih jela, poput bilo kakvog oblika brze hrane ili slatkih pića. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara