Radijskim voditeljima koji su nasamarili medicinsku sestru vojvotkinje Kate neće se suditi

Radijskim voditeljima koji su nasamarili medicinsku sestru vojvotkinje Kate neće se suditi

Foto: AFP

AUSTRALSKIM radijskim voditeljima, koji su nazvali londonsku bolnicu i lažno se predstavili medicinskoj sestri Saldanhi, vjerojatno neće biti suđeno u Velikoj Britaniji, javila je australska policija, prenosi BBC.

Britanska policija nije tražila niti da se Mel Greig i Michael Christian službeno ispitaju, ali tužitelji su izjavili da još uvijek nije donesena konačna odluka u slučaju DJ-a nakon čijeg se poziva ubila Jacintha Saldanha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, zamjenik policije u Sydneyju, Nick Kaldas, izjavio je da vjeruje da se voditeljima neće suditi s obzirom na to da Scotland Yard nije tražio nikakve dodatne informacije o njima: "Kontaktirali su nas na početku istrage, ali nakon toga više ne, te s obzirom na vrijeme koje je proteklo smatramo da je malo vjerojatno da će bilo kakva optužnica biti podignuta".

Podsjetimo, Greig i Christian medicinskoj sestri Saldanhi, koja je radila u bolnici u kojoj je ležala princeza Kate, predstavili su se kao Kraljica i Princ od Walesa te na taj način iz nje "izvukli" podatke o Kateinom stanju. Ona je tri dana poslije toga izvršila samoubojstvo.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara