Ratni veteran uhićen jer je razbio prozor da spasi psa iz vrućeg automobila

Ratni veteran uhićen jer je razbio prozor da spasi psa iz vrućeg automobila

Foto: Twitter/YouTube

VOJNI veteran uhićen je nakon što je razbio staklo na automobilu kako bi spasio psa, ali nakon svega tvrdi da ne žali zbog ničega.

"Znao sam da će biti posljedica, no nije mi bilo važno. Svakog dana proizvode nova stakla, no nitko nikada ne bi mogao zamijeniti tog psa", rekao je Michael Hammons iz američkog Athens u Georgiji za WAGA-TV.

Hammons je u subotu razbio staklo na Mustangu, parkiranom nedaleko trgovačkog centra, nakon što su prolaznici u njemu primijetili malog pomeranca, koji u ugrijanom automobilu nije imao ni kapi vode. The Athens Banner-Herald piše da su prolaznici čekali pored automobila policiju koja je trebala spasiti psa, kad je došao Hammons i razbio prozor te oslobodio psa. Potom ga je odnio u hlad i dao mu vode.

"Imam PTSP i već sam vidio dovoljno smrti i destrukcije. Nisam htio da se išta dogodi psu, posebice jer sam ja to mogao spriječiti", rekao je za WXIA-TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se ne slaže 22-godišnja vlasnica automobila, koja je pobjesnila kad je izašla iz trgovine. Tvrdi da se vojnog veterana treba kazniti zbog uništavanja tuđeg vlasništva. Zakoni u Georgiji dopuštaju razbijanje automobilskih stakala kako bi se spasilo dijete ili odrasla osoba, ali ne i životinja. Zamjenici šerifa okruga Oconee rekli su da nisu željeli podići optužnicu protiv Hammonsa, no nisu imali druge opcije.

"Nismo ga željeli optužiti, no priznao nam je da je razbio staklo, a tamo je bila i žrtva koja želi da ga se kazni, pa nismo imali izbora", rekao je zamjenik šerifa Lee Weems, dodavši da u automobilu temperatura zraka brzo raste.

"Ako je vani 27 stupnjeva, za samo 30 minuta u automobilu će biti 45, čak i ako su prozori odškrinuti", rekao je.

Vlasnica automobila tvrdi da je nije bilo tek pet minuta, a Hammons to demantira. "Nije bilo samo pet minuta, bilo je dulje. Ja sam osjetio vrućinu u automobilu, vidio sam da je pas zadihan, bio je u nevolji", tvrdi Hammons. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara