Razulareni tulum: Ovako to izgleda kad studenti naprave tri milijuna kuna štete

Razulareni tulum: Ovako to izgleda kad studenti naprave tri milijuna kuna štete

Foto: Treetops Resort

SVEUČILIŠTE Michigan ukinulo je djelovanje bratstvu, susprendiralo sestrinstvo i izadalo dodatne sankcije za četiri studentske organizacije odgovorne za uzrokovanje više od 100.000 dolara štete u dva odmarališta na sjeveru Michigana ovog siječnja, javljeno je u petak poslijepodne.

Najteže sankcionirano bratstvo bilo je Sigma Alpha Mu, kojem je djelovanje ukinuto na četiri godine, što je najteža kazna koju organizacija ovog tipa može dobiti na kampusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A samo dan nakon što su izdane sankcije za ludo partijanje u rezortu Treetops, stigao je izvještaj da je šteta četiri puta veća od dotad procijenjene - čak 430.000 dolara (gotovo tri milijuna kuna). "Ako pogledate ukupne troškove, sve što je plaćeno trećim stranama, trošak je oko 230.000 dolara. U to nije uračunato vrijeme za organizaciju popravaka i štetu koja je nanesena reputaciji odmarališta. Naši računovođe i odvjetnici kazali su da bi to sve skupa moglo biti dodatnih 200.000 dolara", kazao je Barry Owens ispred Treetopsa. "Ukupno to iznosi 430.000 dolara", dodao je.

Bratstva su štetu odmaralištima nanjela 17. i 18. siječnja. Otprilike 120 studenata, članova Sigme Alphe Mu i sestrinstva Sigma Delta Tau uništilo je 45 soba, uključujući slomljeno pokućstvo, porazbijane ploče stropovima, razbijena vrata, ali i urinirajući po tepisima. Istraga se još uvijek provodi, ali niti jedan student nije optužen poimence. Na stranici bratstva stoji: "Naš ogranak preuzima punu odgovornost za ovaj incident i surađivat ćemo s menadžmentom rezorta kako bismo platili svu štetu i čišćenje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara