Razum na službenom putu: Gay mladića odveli u Crnu Goru kako bi ga "preobratili"

Foto: Shutterstock

BIZARNA priča ovih se dana proširila srpskim medijima. Naime, gay mladić iz Sandžaka otet je i prisilno odveden u Crnu Goru kako bi u obredu u jednom vjerskom objektu bio "vraćen na pravi put", stoji u priopćenju GSA (Gej strejt alijansa).

Međutim, tijekom vjerskog obreda ništa nije ukazalo da je M.M. "opsjednut", te su ga nakon toga vratili u obiteljsku kuću u njegovom rodnom mjestu u Sandžaku.

Iza svega stoje članovi obitelji?

No, ako se dokaže da iza svega stoje članovi mladićeve obitelji, ovaj slučaj bit će jedan od drastičnih primjera koliko daleko neprihvaćanje seksualne orijentacije svojih najbližih može otići.

Alijansa je od srpske policije tražila da se otmičari kazne, a da se mladiću i njegovom partneru A.A. pruži zaštita.

M.M. (29) i A.A. (22) živjeli su zajedno u gradu u istočnoj Srbiji. A.A. je Alijansi rekao da su nepoznati otmičari u ponedjeljak, 30. rujna, odveli M.M. u nepoznatom smjeru i da sumnja da iza otmice stoji obitelj njegovog partnera koja živi u Sandžaku.

Mladić pronađen u obiteljskoj kući

Policija je 4. listopada pronašla M.M. nepovrjeđenog u obiteljskoj kući u rodnom mjestu i uzela izjave od njega i članova obitelji.

M.M. je kasnije rekao da su ga otmičari prije ulaska u rodni grad u Sandžaku predali članovima njegove obitelji koji su čekali u drugom automobilu.

Oni su ga odvezli "vjerski objekt" u Crnoj Gori i držali ga tamo dva dana jer bili su uvjereni da je "opsjednut" i da će obred to i dokazati i vratiti ga na pravi put.

Ukućani na "službenom putu"


Policija je u međuvremenu bila u njegovoj kući, ali su članovi obitelji rekli da M.M. već duže ne živi s njima i da ne znaju gdje je, a ostali su ukućani "na službenom putu".

"Na sreću, M.M. nije ozbiljnije fizički ozlijeđen, ali se nalazi u konstantnom strahu za sebe i svog partnera jer vjeruje da bi se otmica mogla ponoviti ili da bi sljedeći put neko od njih mogao izgubiti život", navela je Alijansa u priopćenju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara