Reakcije poznatih na Kolindinu pobjedu: Tatjana Jurić krivi dijasporu, Thompson u ekstazi

Reakcije poznatih na Kolindinu pobjedu: Tatjana Jurić krivi dijasporu, Thompson u ekstazi

Screenshot: HRT

ODUŠEVLJENJE, zgražanje ili, pak, rezigniranost nad rezultatima predsjedničkih izbora, izrazili su i mnogi poznati u Hrvatskoj. Izabrali smo neke od brojnih reakcija, a u demokratskom duhu koji trese Lijepu našu, prenosimo komentare i onih čije izjave radije ne bismo prenosili, uz one čije komentare rado prenosimo. 
 
Thompson je, sudeći po njegovom komentaru, u totalnoj ekstazi zbog Kolinde, a s obzirom na dužinu poruke koju je napisao na Facebooku, i pjesničke slike koje se kroz nju povlače, imamo razloga sumnjati da je djelo pažljivo sročeno puno prije objave. Pa kaže:
 
"Čestitamo na pobjedi našoj predsjednici! Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska! Dragi prijatelji, svima vama koji ste prihvatili moj poziv, od srca hvala! ...od sebe daj sve najbolje, neka se srce hrabro bori, nek’ vatra gori...".
 
Ni Severina nije ostala suzdržana, no, ona je navijala za Ivu: "Uvijek sam za čovjeka, ne za politiku i, kad gledam ljude, ne gledam koja institucija stoji iza njih, nego njihovo srce i ono što 
predstavljaju. Miroljubiv karakter, slobodna volja, slobodoljublje, nebahatost, umjerenost, to sve krasi I. Josipovića".
 
"Kriva je dijaspora"
 
Pjevačica Lana Mihić i voditeljica Tatjana Jurić dijele mišljenje da nije u redu što je dijaspora odlučivala o hrvatskoj sudbini.
 
"Divno. Odlučit će Bosna i Hercegovina. Tog ima samo kod nas", napisala je na Twitteru Lana Mihić, dok je Tatjana Jurić na Facebooku objavila:
 
"Uz ovakvu ljevicu, što će ti desnica... Bilo kako bilo, odoh na spavanje. I to sve zbog gospođe u najbližoj nam dijaspori koja je glasovala 'da bi imala višu penziju iz HR'. Neka mi se slobodno javi pa da idući mjesec umjesto mene plati sva moja davanja u državni proračun RH.
 
Iz ove se države jedino treba iseliti u dijasporu i svakih se nekoliko godina dobro zaj... u ime matice zemlje. Prvoj HR predsjednici u duhu demokracije, čestitam! Sad idem spavati da se mogu na vrijeme dignuti za posao. Mora se pošteno zaraditi honorar. Da bi gospođa u dijaspori imala višu penziju".
 
Robert Pauletić napisao je poduži status, pa izdvajamo: "Siguran san da bi rezultat bija puno bolji za HDZ, da ta stranka ne nosi teško 'sanaderovsko' lupeško breme iz prošlosti, pa je masu Hrvata samo zbog tih trauma glasovalo za Josipovića. 
 
"...da se ne ponovi sramota Ive Sanadera"
 
Na HDZ-u je sad nekoliko teških ispita. Prvo, pobjeda na parlamentarnin izborima - to će, predviđan, bit još teže od ovoga, ali virujen da će i tu HDZ prevladat koalicije i lukavstva SDP-a. A onda drugo i najvažnije: da se odsad favorizira istinsko poštenje i rad za dobrobit države (ka šta Kolinda sad i najavljuje), da se nikad više ne ponovi lupeština, da se ne ponovi sramota Ive Sanadera. Ako novi HDZ bude vlada na taj način, komunisti se više nikad neće vratit na vlast...".
 
A podužu objavu na Facebooku imao je i Hamed Bangoura, pa također izdvajamo dio: "Prije svega čestitka gđi Grabar Kitarović, no budimo realni niti će ona, niti Ivo Josipović, niti bi bilo koji drugi predsjednik da je bio izabran, nahraniti našu djecu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
To može samo sposobna Vlada koja nam treba dati okruženje u kojem će naša sposobnost i želja da pošteno radimo i zaradimo doći do izražaja. Trenutno takvog okruženja nema jer je i nadalje bitno da je ovo bitka, kako reče premijer: 'Ili mi ili oni'. (...) 
 
Već više od dva desetljeća ko pijani idemo malo od centra desno, malo lijevo, biramo malo plavo, malo crveno. Možda je došlo vrijeme da se konačno odlučimo i za bijelu boju. Ona je na našoj zastavi kao i plava i crvena.
 
No, za tako nešto morat će se konačno dogoditi evolucija ovog naroda, jer dok god iz pobijedničkog tabora trešti onakva glazba kakvu smo sinoć čuli, a govori predjednika stranaka budu imali onakvu retoriku, čini mi se da će naša djeca živjeti u duboko podijeljenom društvu, ma što god nova predsjednica poručivala u svom pobijedničkom govoru. Za takvu promijenu potrebno je da se 'probudi' i onih 50% ljudi koji nikako da shvate da njihov glas nešto znači jedino ako ga iskoriste".
 
Snježana Mehun pohvalila Kolindin izgled u badiću
 
Ruža Tomašić oduvijek je podržavala Kolindu, pa je njena objava na Facebooku očekivana i dosadna: "Moje iskrene čestitke Kolindi Grabar-Kitarović na pobjedi u drugom krugu predsjedničkih izbora. Znala sam da ona to može, vjerovala da će narod prepoznati njezinu snagu i prednosti pred Ivom Josipovićem, a sad očekujem da zasuče rukave i maksimalno koristi svoje ovlasti u radu za Hrvatsku. Sretno, Kolinda!".
 
A Snježana Mehun izbore je komentirala ovako: "jel sinoć uvedena neka brza autobusna linija iz gubitničkog u pobjednički stožer? ak nije bed?! Komunisti svakako se morate više potruditi u vređanju nije dovoljno izvući staru sliku u badiću Gospođe Predsjednice (koja je btw odlično izgleda u badiću) i još poneku uvredu dodati nije dovoljno da smo seljačine,primitivci,nepismeni. mi smo Vam toliko zadrti da nas ne treba obavještavat sms kulturnim finim,za koga se ide glasovati, mi Vam zastavu nakačimo na auto i goni svi na galasanje u centru Zagreba.
 
P.S dodala bi koju Thompsonovu na ovo al reko još ih je dio na vlasti pa da u Remetincu ne moram objašnjavat što mi je pokojni stric u NY Astoria radio 71g !!!".
 
"Pet godina sviranja u frulicu ne donosi novi mandat"
 
Stipe Božić samo je kratko napisao: "Predsjednica!", uz fotku na kojoj pozira s Kolindom.
 
Dubravko Šimenc također je kratko, nakon rezultata, napisao: "Pobjeda", no prije toga je, u zadnjim minutama, putem Facebooka motivirao glasače: "Idemo, još pola sata, dajte Vaš glas za prvu Hrvatsku Predsjednicu! Za bolju Hrvatsku!".
 
Zoran Šprajc objavio je nekoliko postova na temu jučerašnje utakmice, evo jednog: "Valjda su sad svi shvatili da pet godina sviranja u frulicu ne donosi novi mandat....".
 
A za kraj malo ozbiljnosti i optimizma slikara i kipara Nene Mikulića: "Jebate led idem spavat. Kolinda će radit cilu noć za nas... jedva čekam ujutro vidit šta je napravila".
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara