Redatelj Bill Condon za neuspjeh svog filma okrivio Juliana Assangea

Redatelj Bill Condon za neuspjeh svog filma okrivio Juliana Assangea

Foto: Press

IAKO je pompozno najavljivan i od njega se očekivalo puno, film o osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu doživio je velik neuspjeh.

"Tajne petog staleža" tako su sa zaradom od samo 3,1 milijun dolara u Sjevernoj Americi postale najslabije gledani visokobudžetni film 2013. godine, a redatelj Bill Condon u intervjuu za EW za neuspjeh je okrivio - Juliana Assangea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svi smo bili vrlo uzbuđeni oko izlaska jer je to sve još friško u vijestima, ali upravo zbog toga na kraju film nije dobro prihvaćen, a i postoji nešto u Julianu Assangeu. Mislim da postoji nešto u njemu što ne sugerira večernju zabavu", ispričao je Condon.

Ali, nije samo loša gledanost pokopala ovaj film, već su to napravili i kritičari. Na Rotten Tomatoes postigao je rezultat od samo 37 posto.

S druge strane, Assange, koji je prije početka snimanja glavnom glumcu Benedictu Cumberbatchu poslao iscrpni e-mail, bio je uvjeren u propast filma. U tjednu prije premijere za Hollywood Foreign Press Association izjavio je da su "'Tajne petog staleža' osuđene na propast na box officeu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara