Reforma na krovu Muzeja suvremene umjetnosti!

Reforma na krovu Muzeja suvremene umjetnosti!

Foto: Press

U PETAK 05. srpnja Muzej suvremene umjetnosti Zagreb postaje zanimljiva clubbing zona, a sve u sklopu Reforma projekta i njihovog posljednjeg glazbenog događaja prije ljetne stanke. Nakon odlično odrađenog eventa u “No Galeriji” Muzeja u svibnju ove godine, ova zanimljiva urbano-plesna priča seli se na otvoreno - i to ni manje ni više nego na krov MSU-a.

“Reforma Rooftop logičan je slijed događaja. S dužim i toplijim danima svi su nekako skloniji otvorenim prostorima i reduciranju odjeće, pa teško da postoji bolji način za provesti petak od malo druženja pod vedrim nebom. Protekle sezone smo istražili i više-manje uspješno “savladali” lokacije atipične za klupske programe: konferencijska Dvorana Kornati u Hypo Centru te prostorije Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb - i baš se nekako čini kako bismo sezonu mogli privesti kraju na jedan “fin” način, uz dobru glazbu i još bolje društvo, na krovu muzeja. U planu za sljedeću sezonu su još neki zanimljivi prostori, ali o tome - kad dođe vrijeme", navodi Vazmenko Pervan, voditelj projekta i jedan od dežurnih Reforminih "rezidenta".Reforma događaji održavaju se već gotovo četiri godine, a karakterizira ih specifičan dress code, koji nalaže da gornji dio odjeće mora biti bijele boje. Također, na događaje mogu ući samo osobe starije od 21 godine. Određene restrikcije i pravila organizatori navode kao zgodnu posebnost Reforma projekta, ali prije svega kao nužnu mjeru oblikovanja profila svojih posjetitelja. “Od ljudi zahtijevamo prije svega dobar bon-ton i adekvatnu razinu komunikacije. Bez kvalitetne baze članova nema ulaza u prostore klase MSU i slično. Zasad smo jako zadovoljni profilom posjetitelja i vrlo smo im zahvalni što nas prate. Najveći problem nam je budžet, naravno. Sponzora nemamo, uvijek krećemo iz apsolutne nule, da ne kažem iz minusa, a sve što radimo uključuje visoku produkciju i brojno osoblje, što opet znači i visoke troškove. No sve nekako sjeda na svoje mjesto, usprkos mnogim problemima koji su sastavni dio posla.” - dodaje Vazmenko.

Zagrepčanin Viktor u rezidencijalnoj je DJ postavi od samih začetaka, a Reforma Rooftop najavljuje kao veliko osvježenje: "Prva Reforma na otvorenom, prva Reforma preko dana. Bit će to jedno dobro osvježenje, kako kroz ambijent tako i kroz zvuk koji ćemo prilagoditi dobu dana i mjestu održavanja. Možete očekivati puno prozračniji, laganiji i sporiji zvuk koji još nismo provlačili kroz dosadašnje Reforma evente. Svakako Vas očekuje nešto novo, nešto svježije!".Nakon nastupa rezidenata Viktora i Vazmenka, kontrole preuzima gost izvođač Apollo Eighteen, mlada i bez sumnje talentirana nada hrvatske produkcije urbane glazbe. Apollo, pravim imenom Denis Štefanić, produkcijom se bavi nekoliko godina, a o svom radu, kao i budućim planovima, kaže: "Tek izašli 'Just A Minute EP' najbolje opisuje zvuk koji želim graditi, od laganijih melodičnih do deep disco traka pod utjecajem 70-ih i 80-ih, ali sa modernim prizvukom. Trenutno čekam datum za još jednu traku koja će izaći na kompilaciji za Prison Entertainment. U planu je kao i uvijek svašta, od kolaboracija do novih traka i ideja, ali sve u svoje vrijeme".

https://soundcloud.com/apolloeighteen/apollo-eighteen-just-a-minute

https://soundcloud.com/apolloeighteen/apollo-eighteen-strange

https://soundcloud.com/apolloeighteen/apollo-eighteen-summer-mixtape

"Mislim da će taj zvuk biti još jedno vrijeme interesantan masi ali već sad vidimo da se nu deep i nu disco zvuk vraća na velika vrata te bi mogao kroz par godina stvarno doseći veću komercijalnu publiku", dodaje Denis.Jedna od posebnosti Reforma partyja je obavezan dress code - gornji dio odjeće mora biti bijele boje ili da bijela dominira. Reforma događaji namijenjeni su samo osobama s navršenom 21 godinom.

Ulaznice je po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna moguće nabaviti na dvije lokacije: California Burrito Zagreb, Masarykova 11 te u Rocket Burger Caffe-u u Tkalčićevoj 44. Na ulazu u događaj cijena će biti 60 kuna. Broj pretprodajnih ulaznica ograničen je na 300 komada.

Više detalja o samom događaju moguće je dobiti putem Reformine Facebook stranice, e-mailom ili telefonom na 0958019111.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara