Restoran Jamieja Olivera propao dvije godine nakon otvorenja

Restoran Jamieja Olivera propao dvije godine nakon otvorenja

Foto: Splash

RESTORAN poznatog kuhara Jamieja Olivera koji je prije 14 mjeseci otvorio u Istanbulu, propao je iako se nalazio u 2,5 milijarde vrijednom Zorlu Center Mallu u Istanbulu.

Za sve je kriva, pišu mediji, loša ekonomska klima, a uprava restorana poručuje kako restoran neće zatvoriti: "Trenutno pregovaramo s našim turskim partnerima kako bismo razriješili situaciju u Istanbulu".

Dodaju i kako u ostalim dijelovima svijeta posluju "odlično".
Podsjetimo, lanac restorana Jamie’s Italian osnovan je u Oxfordu 2008. godine, a otad se proširio na čak 30 restorana diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ugledni turski ekonomist Ozgur Altug ne slaže se s upravom i komentira da situacija nije rezultat ekonomske krize već lošeg poslovanja: "Turci jedu u restoranima unatoč teškim vremenima".

U prilog tim tvrdnjama idu i napisi kako ni ostali poslovni pothvati slavnog kuhara propadaju, pa Daily Mail podsjeća na prošlogodišnja iznenadna zatvaranja dviju zalogajnica i propast lanca restorana Union Jacks.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara