Riješen misterij nakon 23 godine: Otkriveno posljednje počivalište Freddieja Mercuryja?

Riješen misterij nakon 23 godine: Otkriveno posljednje počivalište Freddieja Mercuryja?

Foto: Facebook

LEGENDARNI pjevač grupe Queen koji je umro 1991. u 45. godini života od komplikacija uzrokovanih HIV-om kremiran je nakon svoje smrti, a posljednja želja Freddieja Mercuryja bila je da se ne otkrije gdje je njegov pepeo. Samo njegova bivša zaručnica Mary Austin, kojoj je pjevač ostavio kuću u londonskoj četvrti Kesington vrijednu 12 milijuna funti, zna gdje se skriva njegovo posljednje počivalište.

No ako je vjerovati pisanju Daily Maila, više ni to nije misterij, jer je jedan fotograf nedavno na londonskom groblju Kensal Green otkrio nadgrobnu pločicu s natpisom "U spomen na Farrokha Bulsara", što je njegovo pravo ime, jer je rođen u Zanzibaru, a njegovi su roditelji bili Iranci, sljedbenici zoroastrizma. Nadalje, na ploči su francuskim jezikom ispisane riječi "Uvijek ću biti uz tebe svojom ljubavlju, M", što asocira na to da je upravo Mary Austin dala postaviti ploču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje teorije i kako je pjevač možda pokopan u Zanzibaru, dok je njegov partner Jim Hulton 1994. rekao kako vjeruje da pjevačevi ostaci počivaju na groblju u Garden Lodgeu. Članovi Mercuryjeve uže obitelji još se uvijek nisu oglasili na medijske natpise te tako nisu potvrdili, ali ni demantirali je li uistinu pronađen grob slavnog i za mnoge nikad prežaljenog pjevača, čije će pjesme vječno živjeti među nama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara