Rugali su joj se zbog izgleda, a sada je osvanula na naslovnici prestižnog magazina

Rugali su joj se zbog izgleda, a sada je osvanula na naslovnici prestižnog magazina

Foto: Instagram

ONA JE prva plus-size manekenka "tolike visine i težine", kako je sama objavila početkom ove godine Amerikanka Tess Holliday kada ju je angažirala poznata londonska modna agencija MiLK, čime je i službeno postala plus-size model.

No, put prema karijeri modela za ovu 29-godišnjakinju rođenu u Mississippiju nije bio nimalo lak. Sa 17 godina morala je napustiti školu jer su je ostali učenici maltretirali zbog njene debljine, a s negativnim komentarima zbog viška kilograma suočavala se svakodnevno i dalje. A onda je odlučila angažirati se u modnom svijetu i, kako je navela, vratiti samopouzdanje i možda pomoći i drugim ženama koje se zbog viška kilograma bore s kritikama okoline, ali i sa samima sobom.

Na društvenim mrežama Tess ima ogroman broj sljedbenika, a svojevrsni pokret kojim promovira svoje stavove ostvarila je i hashtagom #EffYourBeautyStandards. A samo nekoliko mjeseci nakon što je potpisala unosan ugovor za poznatu londonsku agenciju, Tess je ostvarila još jedan zavidan uspjeh - osvanula je na naslovnici časopisa People, a tom je prilikom poručila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U meni je ogromna strast koja me motivira da pomognem drugim ženama da se osjećaju dobro u svom tijelu. To je postao pokret. Pridružili su mi se milijuni žena koje mi poručuju da se zbog mene osjećaju bolje i slobodnije. Njihova brojna pisma i e-mail poruke koje primam su nevjerojatni".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara