Rundek Cargo Trio nakon Zagreba i u drugim hrvatskim gradovima

Foto: PR

DARKO RUNDEK u društvu fenomenalnog multiinstrumentalista Dušana Vranića i osebujne violinistice Isabel, ove je subote u zagrebačkom centru grada održao koncert o kojem će se još dugo pričati.

Takav kulturni događaj u najstarijem zagrebačkom kinu nesvakidašnji je doživljaj kako za publiku tako i za same glazbenike, a glazbenom putovanju prisustvovalo je petstotinjak ljudi koliko prima Kino Europa.

Nastupom u Zagrebu otvorili su  niz proljetnih koncerata, a krajem travnja i početkom svibnja ugostit će ih Osijek, Križevci, Zadar, Dubrovnik.

Romantičan spoj postsecesijskih klasicističkih detalja te novih i starijih skladbi iz Rundekove duge i burne karijere, mnoge je ovog puta nagnao na razmišljanje - zašto nema više dvorana sličnog tipa jer mnogi bi se ugodno smjestili u fotelju i gledali kvalitetne glazbene programe u poviješću bogatom ambijentu, poput Kina Europa. Naravno, glazbena kvaliteta (poput one od Trija) trebala bi stilski odgovarati ovakvoj instituciji, a dodatnu vrijednost ovom koncertu svakako je dala i činjenica da je Kino Europa prije nekoliko dana proglašeno zaštićenim kulturnim dobrom te nacionalnim blagom RH.

Dva sata dinamičnog koncerta koji je započeo vrlo polako i čak tiho ( Vitamini, Li la…), da bi rezultiralo urnebesnim bisom i popularnom “Ljubav se ne trži”, prošla su kao u sekundi. Večer je trajala prekratko. Duco je svako toliko nasmijavao publiku duhovitim doskočicama, na što je njihova publika već navikla. Isabel je kao i uvijek oduševila energičnim muziciranjem jer tolika predaja savršenom instrumentu poput violine, a u neklasičnom repertoaru, samo dodatno podiže ljestvicu ovog Trija i njegovog dometa. A njemu kao da nema kraja…

Izveli su i nekoliko skladbi koje će svjetlo dana ugledati na novom albumu, a koji se već neko vrijeme nastaje na potezu Hrvatska – Francuska.

I dok iščekujemo što će se to skrojiti u katkad ekscentričnoj tvornici glazbe koju nepogrešivo vode, Darko, Isabel I Duco uskoro kreću na proljetnu turneju regijom.

Čast je ovog puta pripala sljedećim gradovima i lokacijama:

Osijek - Kino Europa - 27. travnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Križevci - Klub kulture - 28. travnja

Šibenik - HNK - 30. travnja

Cetinje - Kraljevsko pozorište - 2. svibnja

Cetinje - Kraljevsko pozorište - 3. svibnja

Dubrovnik - Lazareti - 4. svibnja

Nikšić - NK pub - 5. svibnja

Podgorica - Montenegro caffe pub - 6. svibnja

Zadar - HNK - 10. svibnja

Nove datume možete pratiti na Facebooku te na www.darko-rundek.com

Dok Trio “leti” gradovima u regiji, uživajte u njihovom posljednjem singlu "Plavi avion" s istoimenog albuma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara