Ružna strana "zgodne žene": "Da Nancy nije bila sestra Julije Roberts, još bi bila živa"

Foto: JLP/Twitter

PRIJE nekoliko tjedana polusestra Julije Roberts, Nancy Motes, pronađena je mrtva u stanu u Los Angelesu. Utvrđeno je da se predozirala lijekovima, a nedugo nakon toga otkriveno je i da je iza sebe ostavila oproštajno pismo u kojem je i svoju slavnu polusestru okrivila za svoju smrt.

Još za života Motes je otkrila da se ona i Roberts nisu slagale te je optužila da ju je maltretirala zbog debljine, a sad je njezin zaručnik, John Dilbeck, kojem se Motes u pismu ispričavala, odlučio progovoriti o odnosima u slavnoj obitelji koju naziva "najdisfunkcionalnijom holivudskom obitelji"."Svijet poznaje Juliju Roberts kao ljubimicu Amerike, ali stvarnost je potpuno drukčija", kazao je 31-godišnji Dilbeck za Daily Mail i dodao: "Nancy je čitav život imala osjećaj da je Julija maltretira. Mučila ju je zbog debljine i nazivala je 'debelim neuspjehom'. Nancy je to gurnulo u depresiju i onda si je oduzela život. Našao sam je mrtvu u hladnoj kadi. Krivnju za to stavljam u ruke njezine obitelji. Da Nancy nije bila mlađa sestra Julije Roberts, vjerujem da bi još bila živa".

"Nasilnica" čiji su ego i slava uništili sestrinski odnos

Dilbeck je kroz niz dramatičnih tvrdnji pokušao ispričati "prljavu istinu iza zlatne slike" te otkrio Nancyjinu rukom napisanu oproštajnu poruku u kojoj ona piše: "Moja majka i takozvana 'braća' ne dobivaju ništa osim uspomene da su oni ti koji su me natjerali u duboku depresiju". Osim toga napominje i da je Nancy u gomili poruka, glasovnih i pismenih, svoju polusestru opisala kao "nasilnicu" i "zločestu djevojku" čiji su ego i slava uništili njihov nekoć dobar odnos. Napomenuo je i da je Roberts Nancy optužila za "nevjerojatnu izdaju" nakon što je ona u javnost iznijela svoju priču te da je to prouzročilo nepopravljiv raskol u obitelji te kako mu je obitelj zabranila dolazak na pogreb i odlučila je kremirati bez da se njega pitalo.

"Julia je uvijek bila kraljica u obitelji i uvijek su svi stajali na njezinoj strani jer je bila uspješna. Nancy se osjećala napušteno i samo. Njih su dvije zajedno odrastale i Nancy je idolizirala Juliju. Ružno djetinjstvo gurnulo ih je u različite smjerove: Juliju u smjeru beskompromisne želje za uspjehom, a Nancy u nesigurnost i nestabilnost".

U djetinjstvu je Julia branila Nancy od oca alkoholičara i kad je Julijina karijera započela Nancy je bila ponosna na nju, ali imala je osjećaj da je ostala sama (imala je devet godina kad je Julia otišla od kuće). Ubrzo nakon toga bila je na operaciji koljena nakon koje je nakupila kilograme. Dok je Julia bila zgodna žena, Nancy je bila nesigurna tinejdžerica s viškom kilograma. Posjećivala je Juliju u Hollywoodu i neuspješno pokušavala pokrenuti vlastitu karijeru: "Sanjala je da će biti uspješna kao i Julia, ali nikad nije imala povjerenja u sebe. Dijagnosticirana joj je depresija i bila je pod lijekovima većinu života", tvrdi Dilbeck i dodaje: "Pokušala je drogama ispuniti prazninu u sebi. Uvijek je tvrdila da joj Julia nikad nije pomogla, iako je bila velika zvijezda".

Ponižavanje i vrijeđanje, ali i skupa putovanja

Nakon toga se vratila se kući i živjela u podrumu majčine kuće, a Dilbeck kaže da je Nancy tvrdila da bi je Julia, svaki put kad bi navratila kući iz Hollywooda, ponižavala i vrijeđala, govoreći joj da si nikad nije smjela dozvoliti da se tako zapusti. Zbog toga je u nekoliko navrata u dnevnik napisala da je "mrzi", iako je priznala i da je glumica bila velikodušna prema njoj: plaćala joj je putovanja na Jamajku i Kostariku, ali i dolazak u Hollywood kako bi se okušala u filmskoj industriji.

Njihov odnos, tvrdi Dilbeck, dodatno se pogoršao 2004. godine nakon što je Roberts rodila blizance. Na jednom obiteljskom okupljanju navodno je podivljala na Motes, tvrdeći da je namjerno fotografirala djecu da može fotke prodati tabloidima. Ipak, Julia je bila ta koja je nakon toga, 2009. pokušala pružiti ruku pomirenja sestri te joj je našla posao na setu serije "Glee".

Dilbeck tvrdi da je Nancy tad bila sretnija nego ikad. "Družili smo se, odlazili kod nje. Živi u prekrasnom domu u Malibuu i u sasvim specifično svijetu. Sve je pod kontrolom i savršeno i sve se vrti oko nje. Nancy nije bila savršena. Bio je to recept za katastrofu", ispričao je i dodao: "Jednom ju je prilikom Nancy čula kako govori članu obitelji kako se 'zapustila'". Nakon toga, 2012. godine Nancy je išla na operaciju ugradnje želučane premosnice te je smršavjela, ali to nije ublažilo njezinu depresiju, štoviše pila je sve više lijekova i njezin se odnos sa sestrom dodatno pokvario. Nedugo zatim Nancy je medijima prodala priču o sestrinom maltretiranju, što je zapečatilo njihovu dugogodišnju svađu. Poslije toga Julia joj je zabranila da viđa majku, tvrdeći da pokušava iz nje izmusti novac.

"Nancy je gubila razum"

"Nancy je postala paranoična. Bila je uvjerena da je Julia želi uništiti, gubila je razum", ispričao je zaručnik te pojasnio da se Nancy u oproštajnom pismu ispričala majci za bol koju joj je uzrokovala te okrivila sestre Lisu i Juliju za svoje samoubojstvo.

"Nancy jer bila crna ovca u obitelji i sad je više nema da ih sramoti. Pretpostavljam da im je to na neki način olakšanje", poručio je.

Dilbeck i Motes u vezi su bili pet godina, a intervju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara