Samsung Appleu mora isplatiti dodatnih 290 milijuna dolara

Samsung Appleu mora isplatiti dodatnih 290 milijuna dolara

Foto: Guliver/Getty Images

NAKON kazne od 600 milijuna dolara, porota na suđenju u San Joseu ovog je tjedna donijela odluku da Samsung Appleu mora isplatiti dodatnih 290 milijuna dolara zbog kršenja Appleovih patenata na čak 13 Samsungovih proizvoda.

Konačna cifra nešto je manja od predviđene (milijardu dolara), ali neusporedivo veća od 52 milijuna američkih dolara koje je Samsung isprva namjeravao platiti Appleu, prenosi USA Today.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Apple, ovaj slučaj oduvijek je bio važniji od patenata i novca. Riječ je o inovaciji i trudu koji ulažemo u proizvode koje ljudi toliko vole", rekla je glasnogovornica Applea Kristin Huguet.

"Razočarani smo današnjom odlukom jer utemeljena je na patentu koji je američki patentni ured proglasio nevažećim. Uložit ćemo žalbu, ali i nastaviti unositi inovacije u naše revolucionarne proizvode koje obožavaju brojni naši kupci diljem svijeta", rekao je glasnogovornik Samsunga Adam Yates.

No, ovo nije kraj priče. Naime, Apple i Samsung nastavljaju "okršaj" na sudu već iduće godine, a Apple će u međuvremenu pokušati izboriti zabranu prodaje Samsungovih uređaja u SAD-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara