Sarah Brightman ipak neće na ISS (zasad)

Sarah Brightman ipak neće na ISS (zasad)
Foto: Twitter
 
SLAVNA britanska sopranistica Sarah Brightman odustala je od planiranog leta na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) zbog "obiteljskih razloga".

Brightman, jedna od najpoznatijih potencijalnih "svemirskih turistica", počela je u siječnju obuku u ruskom Zvjezdanom gradu. Ona je trebala u ruskoj kapsuli Sojuz otići na 10-dnevni boravak na ISS, 100 milijardi dolara vrijedan međunarodni laboratorij koji kruži u orbiti oko Zemlje na visini od 418 km iznad površine.

Space Adventures, privatna tvrtka koja organizira svemirska putovanja, objavila je da "izlet" slavne sopranistice na ISS stoji oko 52 milijuna dolara.

"Gđa. Brightman je potvrdila da zbog obiteljskih razloga mora promijeniti planove i zasad je odlučila odgoditi obuku i let", navodi se na njezinoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Let Brightman na ISS bio je predviđen za rujan. Ona je trebala postati osmi turist na ISS-u - jedan putnik, suosnivač Microsofta Charles Simonyi, dvaput je boravio na ISS-u.

Japanski poduzetnik Satoshi Takamatsu, koji je polazio obuku zajedno s Brightman kao njezina zamjena, najvjerojatnije će putovati na ISS umjesto nje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara