Sasvim drukčija (i duhovita) kampanja za pomoć Africi: "Prestanite narušavati dostojanstvo ljudi!"

Sasvim drukčija (i duhovita) kampanja za pomoć Africi: "Prestanite narušavati dostojanstvo ljudi!"

Screenshot: YouTube

EKIPA iz SAIH-a, norveškog Studentskog i akademskog međunarodnog fonda za pomoć, prošle je godine privukla pažnju parodijom "Africa For Norway", prozvanom najsmješnijom kampanjom 2012.

A sad su se vratili, još jednom s namjerom da pokušaju naglasiti kako bi dobročinstvo trebalo izgledati. U njihovom filmiću, nazvanom "Let's Save Africa - Gone Wrong", glavnu ulogu ima mali Michael, "glumac za dobrotvorke", pa ga se može vidjeti kako govori: "Svaki put kad ovi filmaši dođu u Afriku, ja sam prva osoba koju zovu". U ostatku klipića obuhvaćeni su svi stereotipovi koji se redovito mogu vidjeti u pozivima za spas Afrike, a on je ujedno i najava za Rusty Radiator Awards, dodjelu nagrada dobrotvornim ustanovama koje su najlošije obavile svoj posao predstavljanja vlastite kampanje, piše Osocio.org.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anja Bakken Riise, predsjednica SAIH-a, kazala je: "Stereotipovi štete dostojanstvu prikazanih ljudi i oni koji gledaju postaju ravnodušni prema onome što se događa u svijetu. Nagradama Rusty Radiator želimo ljude potaknuti da postanu kreativniji i inventivniji jer vjerujemo da će to privući pažnju ljudi, potaknuti ih da se raspitaju što se događa i angažiraju".

Nominirane za nagrade i više o projektu možete pronaći ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara