Savršeni posao za lijenčine: NASA je za cjelodnevno izležavanje spremna platiti 5000 dolara mjesečno

Ilustracija: Shutterstock

PRILIKE za dobro plaćen posao danas su rijetke, a proteklih tjedana svijet je preokupirao natječaj turističkog portala CNTraveler koji kandidatima nudi "najbolji posao na svijetu" u kojem godinu dana možete putovati svijetom i pritom dobro zaraditi.

A iz NASA-e sad stiže jednako primamljiva ponuda, ali za dijametralno suprotni tip ljudi: one koje nimalo ne krasi avanturistički duh. Oni, naime, u svrhe proučavanja utjecaja mikrogravitacije na ljudsko tijelo, traže dobrovoljce koji će 24 sata dnevno ležati u krevetu, a za to su voljni platiti 5000 dolara mjesečno. "Posao ležanja" bi se "obavljao" 70 dana, prenosi Independent, a sveukupno će kandidati kad se ubroji i priprema, u njihovom laboratoriju na medicinskom odjelu teksaškog Sveučilišta u Galvestonu provesti između 97 i 105 dana.

Na svojoj stranici NASA je pojasnila da je ležeći položaj prilično sličan onom koji doživljavaju astronauti kad se nalaze u uvjetima smanjene gravitacije. Istraživanjem koje namjeravaju provesti pokušat će se pronaći prave mjere predostrožnosti za dugotrajan boravak u takvim uvjetima.

Više detalja potražite ovdje.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara