Šef o kojem svi pričaju: Prodao firmu, pare odlučio podijeliti s radnicima

Šef o kojem svi pričaju: Prodao firmu, pare odlučio podijeliti s radnicima

Screenshot: YouTube

NEVZAT AYDIN, suosnivač i glavni direktor turske kompanije za dostavu hrane Yemeksepeti odlučio je dobit ostvarenu prodajom firme podijeliti sa svojim radnicima. Radi se o 27 milijuna dolara, od ukupno 589 milijuna za koliko je Aydin svoju tvrtku prodao njemačkoj kompaniji Delivery Hero.

Šef je svoj potez objasnio vrlo jednostavno - i radnici zaslužuju dio kolača. "Moja kompanija, koja je osnovana prije 15 godina, nije uspjeh ostvarila preko noći. Svi su oni sudjelovali u tome, svojim vještinama i napornim radom", rekao je Aydin za CNN.

Dobit ostvarenu prodajom šef dijeli sa 114 radnika, čije plaće inače iznose od 1000 do 2000 dolara, a svaki od njih dobit će u prosjeku oko 237.000 dolara. Koliko će točno svakome od njih sjesti na račun, šef će, kako je najavio, odrediti na temelju staža, pojedinačnog doprinosa kompaniji te potencijala koji svaki od radnika donosi budućnosti kompanije.

"Znao sam da nas šef planira nagraditi, ali nisam imao ni približnu predodžbu o kakvom se iznosu radi. Kad nam je saopćio svoju odluku, bio je to vrlo emotivan trenutak za nas. Ovaj iznos mnogima će od nas uvelike promijeniti život", rekao je Nedim Nahmias, jedan od zaposlenika koji je svoju karijeru u kompaniji Yemeksepeti započeo prije 10 godina kao operater u pozivnom centru.

Kompanija Yemeksepeti jedan je od najuspješnijih turskih brendova, a posluje i u drugim zemljama, između ostalih i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Libanonu, Jordanu.

Šef o kojem trenutno svi pričaju svoju je odluku najprije objavio u turskim novinama Hurriet, gdje je također izjavio i to da ostaje na čelu kompanije, te da ulazi u upravni odbor tvrtke Delivery Hero. "Vjerujem u timski rad i čvrsto sam uvjeren da uspjeh ima puno bolji okus kada se dijeli s onima s kojima ste ga ostvarili", rekao je Aydin.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara