Šest mjeseci zatvora zbog ispadanja grudi?

Šest mjeseci zatvora zbog ispadanja grudi?

Foto: Shutterstock

REPUBLIKANSKI predstavnici iz Sjeverne Karoline predstavili su prijedlog zakona koji bi pojedinim državama omogućio da zabrane pokazivanje ženskih grudi. Žene koje su pak zabrinute da bi dijelovi njihova tijela mogli završiti u javnosti, trebale bi koristiti posebne flastere ili izolir traku kako bi prekrile bradavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prijedlog zakona bi tako pretvorio izlaganje bradavica ili dijelova aureole u kažnjivo djelo. Rayne Brown koji je predložio ovaj zakon kaže da, iako bi se nekima mogao činiti nevažnim ili čak smiješnim, mnogi smatraju da se ne radi o smiješnom pitanju.

Žene koje bi svoje grudi pokazale, mogle bi biti kažnjene zatvorskom kaznom u trajanju od šest mjeseci, a "blaži" ili nenamjerni slučajevi ispadanja, bili bi sankcionirani kaznom zatvora u trajanju od 30 dana. Ističe se kako dojenje u javnosti ne bi bila iznimka.

Radi se o svojevrsnoj korekciji zakona koji nije jasno definirao "spolne organe" čije je pokazivanje u javnosti sankcionirao i nije uključivao grudi. Naravno, mnogi pravni stručnjaci tvrde da je riječ o suludom prijedlogu koji ne može postati zakon jer na taj bi se način kažnjavale žene "upitnog modnog izričaja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara