Šestogodišnjak u namjeri da pomogne bolesnom prijatelju skupio više od 400.000 dolara

Screenshot: YouTube

ŠESTOGODIŠNJI Dylan Siegel početkom ove godine našao se u svim svjetskim medijima nakon što je, kako bi pomogao svom najboljem prijatelju u borbi protiv rijetke bolesti, napisao knjigu "Chocolate Bar".

A iako je ubrzo za istraživanje vezano uz bolest jetre, od koje boluje jedna od milijun osoba i Dylanov prijatelj, sedmogodišnji Jonah Pournazarian, a naziva se bolest pohranjivanja glikogena tipa 1B, skupljeno 30.000 dolara, ta je cifra dosad vrtoglavo narasla (na 400.000 dolara) i premašila svačija očekivanja, piše ABC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam u potpunom šoku", kazao je dr. David Weinstein, voditelj istraživačkog tima koji proučava spomenutu bolest za koju zasad nema lijeka. "On je sakupio više novca za suzbijanje ove bolesti nego svi medicinski fondovi zajedno. Ikad", ispričao je.

Iz tog je razloga Global Genes Project Dylanu i njegovom najboljem prijatelju Jonahu odlučio dodijeliti nagradu RARE Champion, koja se najčešće dodjeljuje odraslima, objasnio je Dylanov otac David: "Djeca mogu promijeniti svijet baš kao i odrasli", kazao je.

Podsjetimo, kad je Dylan saznao da mu prijatelj boluje od rijetke neizlječive bolesti koja bi ga mogla ubiti, samoinicijativno je odlučio da želi pomoći. Kad su mu roditelji ponudili štand s limunadom, on je rekao: "Nemojte me podcjenjivati. Želim napraviti nešto veliko". 24 sata nakon toga došao je s knjižicom "Chocolate Bar". Njegovi su roditelji kopirali 200 primjeraka i prodali ih u školi na štandu - za samo nekoliko sati i 6000 dolara. Nedugo nakon toga u priču se uključio i Whole Foods sa stvarnim čokoladicama, a osim knjiga sad se prodaju i majice i futrole za mobitele. Dylanov je cilj skupiti milijun dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara