Slavna glumica o životu u Parizu: Jako sam nervozna što sam židovka u tom gradu

Slavna glumica o životu u Parizu: Jako sam nervozna što sam židovka u tom gradu

Screenshot: YouTube

NATALIE PORTMAN, američka glumica rođena u Jeruzalemu, izjavila je da je nervozna što kao židovka živi u Parizu, u koji se doselila dva mjeseca prije napada na satirični list Charlie Hebdo. Za Hollywood Reporter je glumica, čije je pravo prezime Hershlag, ispričala da je živeći u Parizu primijetila u kojoj su mjeri duboke kulturološke razlike između Francuske i Sjedinjenih Američkih Država.

"Pariz sam posjetila nekoliko puta i uvijek mi se činilo da smo vrlo slični. Otkako ovdje živim, vidim koliko smo kulturološki različiti, duboko različiti", rekla je.

U Pariz se preselila nakon što je njen suprug Benjamin Millepied dobio angažman u pariškoj operi i baletu. Na novinarsko pitanje je li nervozna zbog toga što je židovka u Parizu, odgovorila je potvrdno.

"No jednako nervozna bih bila i da sam crnkinja u Sjedinjenim Državama ili da sam muslimanka u nekoj drugoj zemlji", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li je napad na list Charlie Hebdo uplašio, iako je u tom trenutku bila u Keniji, odgovorila je "Gledajte... Ja sam iz Izraela".

Francuska politička scena joj je fascinantna, posebice radnički štrajkovi.

"Štrajkovi su stvaran fenomen. Mislite da je to stereotip, no ovdje je to prava stvar. U Parizu se uistinu osjećate kao kapitalist i vidite društvene razlike", rekla je glumica koja se deklarira kao poprilična ljevičarka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara