Slavni kuhar Jamie Oliver imao problema sa sanitarnom inspekcijom

Screenshot: YouTube

KUHAR Jamie Oliver našao se u problemima kada je sanitarna inspekcije pregledala njegovu mesnicu "Barbecoa" u Londonu.

Britanski mediji došli su do inspekcijskog izvješća nastalog u siječnju, nakon kojeg je mesnica dobrovoljno zatvorila svoja vrata.

Telegraph piše kako je inspekcija mesnici dala ocjenu jedan (na ljestvici od jedan do pet). Na komadima mesa koji su se nalazili u podrumskim hladnjacima pronašli su plijesan, a pronađeni su i komadi kojima je istekao rok trajanja. U jednom slučaju pileća prsa kojima je istekao rok izvađena su iz svog originalnog pakiranja, otkoštena, zatim vakuumirana i na njih je stavljen novi datum. Utvrdili su kako u mesnici ne postoje adekvatne prostorije za higijenu osoblja, a pronašli su i mišji izmet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barbecoa" mesom opskrbljuje istoimeni restoran koji se nalazi iznad mesnice, a koji su 2010. godine osnovali Oliver i američki kuhar Adam Perry Lang.

Oliverov tim jučer je objavio izjavu u kojoj kažu da nađena plijesan meso nije učinila "neprikladnim za konzumiranje". Napominju kako koriste posebnu tehniku skladištenja nekih dijelova mesa zbog kojih se na njemu može pojaviti plijesan, ali radi se o prirodnom procesu i meso je sigurno za konzumaciju.

"Nakon inspekcije u siječnju donijeli smo odluku da dobrovoljno zatvorimo mesnicu na nekoliko sati kako bi hitno riješili pronađene probleme. Otvorili smo mesnicu unutar 24 sata i inspekcija je zabilježila napredak", piše u izjavi.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara