Slučaj koji preokupira Britance: Svjetlost s nebodera rastopila dijelove automobila?

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOVI londonski neboder, kojem je zbog oblika nadjenut nadimak Walkie Talkie, proglašen je glavnim krivcem za "rastopljene" dijelove automobila koji je bio parkiran u obližnjoj ulici.

Naime, Martin Lindsay ovog je četvrka poslijepodne parkirao svoj Jaguar na londonskoj ulici Eastcheap. Nakon što se vratio dva sata kasnije, pronašao je dijelove svog automobila rastaljene, uključujući retrovizor i oznaku proizvođača, piše BBC. Izjavio je da "nije vjerovao onome što vidi" te pojasnio da ga je na vjetrobranskom staklu dočekala poruka tvrtki zaduženih za izgradnju 37-katne građevine od koje se odbija svjetlost koja je prouzročila spomenutu štetu, a u kojoj je zatražen da ih kontaktira. Tvrtke Land Securities i Canary Wharf štetu su mu nadoknadile.

U zajedničkoj izjavi za medije poručili su: "Svjesni smo problema vezanih uz svjetlo koje se reflektira s nebodera i bavimo se tim problemima. Kao mjeru predostrožnosti City of London pristao je onemogućiti tri sporna parkirna mjesta dok detaljnije ne istražimo situaciju".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara