Službeno započeo "karneval svih karnevala": Kralj Momo zavladao Rijom

Službeno započeo "karneval svih karnevala": Kralj Momo zavladao Rijom

Foto: Hina/EPA; Screenshot: YouTube

SIMBOL svih pretjerivanja i svih ludosti, debeli "kralj Momo" službeno je zavladao Rijom de Janeirom od petka na pet dana karnevala tijekom kojih se Brazilci nadaju zaboraviti stres i gospodarske probleme.
 
"Predajem ključeve grada kralju Momi. On će sad brinuti za prometne gužve i radove za Olimpijske igre 2016. Ja preuzimam posao tek na Čistu srijedu", izjavio je gradonačelnik Eduardo Paes, u majici i šeširu na simboličnoj svečanosti prijenosa vlasti.
 
 
"Drugu godinu zaredom proglašavam karneval u Riju otvorenim", kazao je tada kralj Momo, pravog imena Wilson Dias da Costa Neto (28), koji je za kralja izabran i prošle godine. S divovskim simboličnim ključem grada, prekriven bijelim i zlatnim šljokicama, Momo je zaplesao strastvenu sambu usprkos velikom trbuhu.
 
 
Na novom je kralju Rija odgovornost otvaranja blještavih povorki škola sambe u nedjelju i ponedjeljak, koje će trajati čitavu noć na "sambodromu" pred više od 70.000 gledatelja. Smatra ih se najvećim spektaklom na otvorenom na svijetu i vrhunac su karnevala.

Hoteli u Riju, brazilskom gradu koji privlači najviše turista, bilježe 78 posto popunjenosti tijekom karnevalskog tjedna, objavila je Brazilska udruga hotelijera. Očekuje se gotovo milijun turista (70 posto Brazilaca) što bi gradu trebalo donijeti zaradu veću od 500 milijuna dolara.
 
Za sigurnost brine vojna policija s 15.000 pripadnika, 6000 više nego prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara