Službeno "zbogom" Exploreru: Microsoft detaljno objasnio razloge ove odluke

Službeno "zbogom" Exploreru: Microsoft detaljno objasnio razloge ove odluke

Foto: Press

MICROSOFT već duže vrijeme najavljuje zamjenu Internet Explorera novim i boljim preglednikom pod radnim nazivom Spartan. Krajem prošle godine i početkom ove, kompanija je u nekoliko navrata objavila novosti koje korisnike očekuju s dolaskom nove verzije OS Windows, a među novitetima svakako se isticao Spartan.
 
Iako se u početku tvrdilo da je riječ o svojevrsnom dodatku Exploreru, odlučeno je da ipak neće biti tako, a Microsoft je najavio da će službeno potvrditi i objasniti razloge dolaska novog preglednika krajem siječnja. S malim zakašnjenjem, Microsoft je to napravio prije nekoliko dana kada je na svom blogu službeno najavio predstavljanje Spartana, ali i objasnio razloge svoje odluke da Explorer zamjeni novim preglednikom. Između ostaloga, kompanija u svom izlaganju tvrdi i to da razlog zamjene preglednika nikako nije taj što je Explorer bio loš preglednik.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svoj potez opravdavaju činjenicom da je "došlo vrijeme za novosti i nove tehnologije", no izjavu da Explorer ne odlazi zato što je loš, na neki su način sami potkopali drugom izjavom u kojoj stoji da sa starim preglednikom ne mogu nastaviti jer bi rješavanje problema, koje on ima, moglo "polomiti" milijune web stranica.
 
Tako da, sada i službeno, te uz objašnjenje koje je više-manje bilo nepotrebno, Internet Explorer, nakon dva desetljeća, odlazi u povijest.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara