"Smartwatch" u eksperimentalnoj fazi: Apple radi na iWatchu?

Foto: ADR Studio

JOŠ U prosincu prvi put su se pojavile glasine da Apple ipak priprema iWatch, pravi mali ručni kompjuter, ali tad su se one proširile s kineskih blogova na kojima se tvrdilo da se do informacija došlo preko osoba bliskih tvrtki.

Ali, ove su se nedjelje šuškanja pojačala nakon što je u New York Timesu objavljen članak u kojem se tvrdi da Appleovi timovi uistinu rade na ovom projektu u njihovom sjedištu u Cupertinu. Prema njihovim navodima, Apple "eksperimentira" s nosivim računalom za ručni zglob, koje je prekriveno zakrivljenim staklom.

O takvom je uređaju izvijestio i Wall Street Journal, a prošlog je tjedna i bivši Appleov zaposlenik Bruce Tognazzini na svojem blogu napisao da će "iWatch popuniti rupu u Appleovom ekosustavu". U siječnju je pak TechCrunch iznio priču o tome kako bi glasovna komanda Siri najbolje funkcionirala na ručnom satu (što bi značilo da bi se isključivo tako njime upravljalo), a još u rujnu Verge je špekulirao kako bi bilo najbolje da Apple iPod Nano pretvori u ručni sat, prenosi Huffington Post.

I iako se "smartwatches" još nisu i približno proširili tržištem kao telefoni ili tableti, interes javnosti postoji. Ali, Appleovo "eksperimentiranje", kao što je povijest pokazala, ne znači da će ovaj projekt uistinu i ugledati svjetlo dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara