Snapchat: "Seksi" aplikacija koja bi mogla ozbiljno ugroziti Facebook

Foto: snapchat.com, Twitter

KAD su dvojica studenata s američkog Sveučilišta Stanford, Bobby Murphy i Evan Spiegel u travnju 2011. svojim kolegama predstavili ideju aplikacije za mobilne telefone koja omogućava slanje "saomuništavajućih" fotografija koje u roku od nekoliko sekundi nestaju bez traga, njihova je ideja bila proglašena užasnom. Ipak, dvojicu studenata upravo je ta ideja učinila bezobrazno bogatima.

Aplikacija pod imenom Snapchat danas je postala pravi pravi hit. Koristi se za slanje 50 milijuna poruka dnevno, a najčešća joj je upotreba takozvani "seksting", odnosno slanje seksi fotografija eksplicitnog sadržaja.

Da bi kreirali poruku, korisnici Snapchata otvaraju specijalnu aplikaciju, a zatim biraju primatelja i određuju vijek trajanja fotografija ili video poruka. No, treba naglasiti da nakon otvaranja, svaka od njih traje najduže deset sekundi.

Snapchat danas uspješno konkurira čak i Facebooku, koji je lansirao sličnu aplikaciju, Poke kako bi mu mogao parirati. Borba za popularnost između Pokea, koji je uoči Božića lansiran velikom reklamom, i Snapchata koji već odlično funkcionira, predstavlja jedno od trenutno najuzbudljivijih nadmetanja u online svijetu. No, statistike pokazuju kako je Snapchat u ovom ratu ipak uspio odnijeti pobjedu, dok je popularnost Pokea, nakon početne radoznalosti ljudi, drastično pala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara