Sony predstavio PlayStation 4

Sony predstavio PlayStation 4

Foto: AFP

GLASINE koje su počele kružiti otkad je event najavljen, obistinile su se.

Sony je, naime, sinoć u New Yorku predstavio svoju novu igraću konzolu, PlayStation 4, skoro osam godina nakon što je svijet prvi put vidio PS 3.

Kao dodaci koji će omogućiti "igranje budućnosti" predstavljeni su kontroler osjetljiv na dodir i opcija "podijeli", koja upućuje na to da se Sony koncentrirao na streaming igara i društvenu interakciju. Osim toga, najavljeno je partnerstvo s tvorcem igara Blizzardom, piše Time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novi PS ima x86 procesor, "iznimno razvijen" grafički procesor s čak 8 GB memorije i hard drive čije specifikacije nisu podijeljene s javnosti. Uređaj fizički nije pokazan na press konferenciji, a tomu je razlog što sustav još nije u potpunosti završen.

Novi kontroler izgleda vrlo slično prethodniku, ali na vrhu ima touchpad, traku pomoću koje se identificiraju igrači i opciju "podijeli" koja igračima omogućuje da snime svoju igru i podijele je unutar Sonyjeve igraće mreže (bez da je moraju završiti kako bi to napravili) ili popularnih igraćih web stranica.


Konzola ima opcije pauziranja i nastavka igre, a iz Sonyja su najavili i da će PS 4 biti "neprimjetno integriran" na tablete i pametne telefone putem aplikacija preko kojih ćete moći tražiti igrice i družiti se s protivnicima. I dok vjerojatno neće biti kompatibilan sa starim igricama, iz Sonyja su najavili da će se njima moći pristupiti putem streaminga. Osim toga, u PlayStation Storeu trebao bi biti dostupan puni streaming nekih novih igara besplatno (vjerojatno uz vremensko ograničenje). Ono što ste isprobali moći ćete preporučiti prijateljima.

Predstavljene su i brojne nove igre, a još uvijek nije spomenut iznos koji će biti potrebno izdvojiti  ako u svom domu želite ovu "zabavu budućnosti", niti točan datum izlaska na tržište.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara